Corupția este o afacere mortală. Autoritățile chineze anchetează industria serviciilor funerare

Alexandru Gologan Data publicării:
cimitir coruptie
sursa: shutterstock.com/

Corupția este un fenomen prevalent în societatea chineză însă autoritățile s-au hotărât să încheie acest capitol rușinos. Pentru a îngropa trecutul, au început o amplă anchetă care vizează serviciile funerare.

Infracțiunile depistate în cadrul anchetei au un spectru larg: de la construirea ilegală de cimitire, până la perceperea de taxe suplimentare sau vânzare de cadavre, industria pompelor funebre din China este puternic afectată de corupție. Mai multe persoane bănuite au fost arestat, potrivit Reuters.

Anchetatorii din provinciile Anhui, Guangdong, Jiangsu, Jiangxi, Jilin, Liaoning, Sichuan şi Yunnan au descoperit numeroase încălcări ale legii. Astfel, un angajat al unei companii funerare din Huainan, în provincia estică Anhui, a fost arestat pentru "presupuse încălcări grave ale disciplinei şi legii", un eufemism folosit de regulă pentru a descrie cazurile de corupţie.

Eforturile autorităților de a combate fenomenul corupției din acest domeniu sunt doar vârful aisbergului. Oficialii chinezi nu au emis un comunicat referitor la prejudiciul produs de persoanele arestate.