Cât costă o campanie electorală: Kamala Harris a strâns un miliard de dolari de la anunțul candidaturii

G.C. Data publicării:
kamala harris prezidentiale
sursa: profimediaimages.ro/

Campania prezidențială a vicepreședintei Kamala Harris și comitetele politice asociate au strâns 1 miliard de dolari de când aceasta a devenit candidata Partidului Democrat în iulie, a declarat pentru Reuters o sursă informată pe acest subiect.

De când Harris l-a înlocuit pe președintele Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, pe 21 iulie, fondurile au început să curgă în conturile campaniei sale și ale comitetelor de acțiune politică afiliate, precum și în cele ale Partidului Democrat, într-un ritm fără precedent. Harris a strâns 25 de milioane de dolari în ziua în care a fost numită candidată și a acumulat 500 de milioane de dolari în aproximativ o lună.

Fostul președinte Donald Trump și Partidul Republican au strâns 130 de milioane de dolari în august, având un sold de 295 de milioane de dolari la sfârșitul acelei luni, comparativ cu suma de 404 milioane de dolari a lui Harris și a democraților.

Cursa dintre Harris și Trump rămâne strânsă, avansul ei la nivel național reducându-se, conform unor sondaje Reuters/Ipsos, iar competiția este echilibrată în multe dintre statele-cheie.

Sumele impresionante reflectă entuziasmul donatorilor în apropierea alegerilor din 5 noiembrie, a spus sursa, iar banii vor fi folosiți pentru publicitate, vizite, operațiuni și angajați.