BNR vrea să investească peste 2 milioane de lei în mentenanța echipamentelor de procesare a bancnotelor

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
Banca Nationala a Romaniei
sursa: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Banca Naţională a României (BNR) vrea să achiziţioneze servicii de mentenanţă pentru echipamentele de procesare a numerarului cu 2,73 milioane lei, fără TVA, contractul urmând să fie încheiat pe o perioadă de 12 luni, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul prevede achiziţia de servicii de mentenanţă a echipamentelor de distrugere bancnote, precum şi servicii de mentenanţă a echipamentelor de procesat bancnote.

Potrivit anunţului, contractul este împărţit în două loturi şi va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate - preţ. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 octombrie 2024, ora 15:00, precizează Agerpres.

BNR este banca centrală a României, fiind o instituţie publică independentă. Obiectivul fundamental îl reprezintă asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor.

Principalele atribuţii ale BNR sunt elaborarea şi aplicarea politicii monetare şi a politicii de curs de schimb, autorizarea, reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, promovarea şi monitorizarea bunei funcţionări a sistemelor de plăţi pentru asigurarea stabilităţii financiare, emiterea bancnotelor şi a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României, stabilirea regimului valutar şi supravegherea respectării acestuia, administrarea rezervelor internaţionale ale României.