Guvern: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Măsura se aplică de la 1 octombrie

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
guvernul romaniei
sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul României, prin vocea premierului Marcel Ciolacu a anunțat o nouă măsură fiscală prin care toți pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi scutiți de plata impozitelor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în timpul şedinţei de Guvern că, de la 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate.

„Am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari", a declarat Ciolacu.

Premierul a subliniat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ necesar, astfel încât să fie adoptat la timp de Guvern pentru ca pensionarii să primească pensiile cu noul plafon de impozitare începând cu luna octombrie.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Schimbarea pragului de impozitare vine din necesitatea de a fi mai aproape de nevoile cetățenilor, consideră decidenții.