Economia americană a încetinit | Scenariul recesiunii dispare din ecuație | Panica creată pe burse a fost nejustificată

Alexandru Gologan Data publicării:
incetinire economie sua
sursa: shutterstock.com/

Temerile intrării în recesiune a economiei Statelor Unite s-au risipit. Experții apreciază pe baza indicatorilor că economia a intrat în faza de încetinire, potrivit Axios.

Investitorii au acționat impulsiv pe burse la începutul săptămânii, atunci când vestea declanșării recesiunii în SUA s-a răspândit la nivel mondial. Nu a fost cazul.

Biroul Național de Cercetare Economică a analizat toți indicatorii macroeconomici pentru a vedea unde se plasează economia americană. Datele au relevat faptul că o încetinire, mai degrabă decât o recesiune, este valabilă în acest caz.

„Economia americană a fost remarcabil de puternică în ultimii doi ani, așa că atunci când apar rapoarte negative, ar trebui să fim precauți să nu le interpretăm greșit. Analiza macroeconomică a indicat încetinirea economică a SUA, pe fondul problemelor geopolitice” a declarat economista, Elizabeth Renter.

Experții sunt realiști: există motive serioase de îngrijorare că economia Statelor Unite s-ar putea prăbuși în lunile următoare, iar raportul privind șomajul a fost cel mai bun semn de avertizare. Însă, momentan sunt mult prea puține dovezi care să certifice instabilitatea economică.