Angajații Boeing intră în grevă după ce au respins noua grilă de salarizare propusă de companie

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
angajati boeing protest
sursa: profimediaimages.ro/

Negocierile dintre reprezentanții muncitorilor și conducerea Boeing s-a finalizat cu hotărârea primilor de a intra în grevă, nemulțumiți de salariile oferite.

Gigantul aeronautic Boeing are mari probleme financiare, din cauza scăderii comenzilor, însă poate plăti milioane de dolari directorilor săi. Pe acest fundal, nemulțumirea muncitorilor care nu au mai văzut o creștere salarială în ani s-a acutizat.

Noul director al Boeing, Kelly Ortberg a solicitat lucrătorilor să nu intre în grevă pentru a nu pune în pericol redresarea companiei.

„Situația de la Boeing nu mai este un secret pentru nimeni. Traversăm o perioadă dificilă, însă doar prin muncă o vom depăși. Greva doar ne va lua șansa de a ne reveni economic”, a declarat Ortberg.

Negocierile dintre muncitori și conducere au eșuat după ce liderii companiei nu au fost dispuși să acorde măriri de 40%, ci doar 25%, transmite The Guardian.

„Boeing susține că se află într-o perioadă dificilă, că are nevoie de recuperare, însă salariile la vârf nu s-au schimbat. Unii câștigă peste 300.000 de dolari la fiecare două săptămâni în timp ce alții cer doar puțină decență” a declarat un muncitor nemulțumit.

Aproximativ 33.000 de lucrători au intrat în grevă, cea mai mare din 2008 în prezent.