Parcarea din faţa terminalului Plecări al Aeroportului Otopeni se închide din cauza lucrărilor la metrou

Redacția Digi Economic Data publicării:
parcare aeroport
sursa: shutterstock.com/

Parcarea din faţa terminalului Plecări al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti se va închide de luni, 9 septembrie, ca urmare a demarării lucrărilor de execuţie la viitoarea staţie de metrou „Aeroport Otopeni”, anunţă joi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pasagerii care vor dori să parcheze cât mai aproape de terminalul Plecări vor trebui să acceseze parcarea situată în rondul central (parcarea P3), care va funcţiona în regim "short-term".

De asemenea, compania spune că are în derulare o serie de proiecte pentru sporirea capacității de parcare pentru pasageri.

Vezi și Noi detalii despre M6: cât costă și când vom putea circula cu metroul de la Gara de Nord la aeroport

Valoarea totală a construcţiei celor două secţiuni din magistrala de metrou M6, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, se apropie de 10 miliarde de lei, inclusiv TVA. Magistrala M6 de metrou (secțiunea sud + secțiunea nord) va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri și va cuprinde 12 stații.

Lucrările trebuie să fie finalizate pe tronsonul 1 în 2027, iar pe cealaltă secţiune în 2028. Concret, de la Gara de Nord până la Otopeni se va putea circula în 2028.

„De la Gara de Nord până la Otopeni până în 2028. Ăsta e termenul maxim. Dar astăzi pe progresul pe prima secţiune, suntem undeva la 14%, din ce mi-au spus constructorii. Sigur, pe zona de tunele, că vor veni şi cu partea de arhitectură şi toate lucrurile care urmează”, a declarat  Sorin Grindeanu, săptămâna trecută, într-o vizită pe șantierul secțiunii 1 Mai - Tokyo din Magistrala 6.