Live

Portofelul electronic personal a fost aprobat. Permisul de conducere e inclus

Data actualizării: Data publicării:
sursa: profimediaimages.ro/

Comisia Europeană a aprobat luna aceasta normele privind portofelul electronic personal pentru identitate digitală. Parlamentul European și Consiliul UE au introdus regulamentul pentru digitalizarea serviciilor publice.

Tuturor cetățenilor Uniunii Europene li se va da posibilitatea de a avea un portofel de identitate digitală pentru a accesa servicii publice și private online.

Pe lângă serviciile publice și platformele online mari, determinate prin lege (inclusiv servicii precum Amazon, Booking.com sau Facebook), vor trebui să accepte portofelul de identitate digitală al UE pentru conectarea la serviciile lor online.

Forul UE menționează că stocarea identății digitale este în siguranță. Portofelul va permite utilizatorilor să deschidă conturi bancare, să efectueze plăți și să dețină documente digitale, precum permisul de conducere sau o rețetă medicală.

Portofelul va fi un instrument de identificare online garantat de legislația UE. Portofelul va respecta pe deplin alegerea utilizatorului de a împărtăși, sau nu, datele personale. Părți relevante ale codului vor fi publicate în sursă deschisă pentru a exclude orice posibilitate de utilizare abuzivă, ilegală. Datele vor fi disponibile pentru urmărire sau interceptare guvernamentală.

Portofelul va conține un fel de tablou de bord cu toate tranzacțiile accesibile deținătorului său, va oferi posibilitatea de a raporta presupuse încălcări ale protecției datelor și va permite interacțiunea între portofele. 

Editor : Alexandru Gologan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Te-ar putea interesa și

România primește 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru pagubele create de inundații

UE sprijină Ucraina prin acordarea unui împrumut de peste 30 de miliarde de euro

Uniunea Europeană vrea să fie mai competitivă și mizează pe redresarea economică. Care sunt riscurile?

Președinta Comisiei Europene promite un ajutor de 10 miliarde de euro pentru țările afectate de inundații, inclusiv România