Podcast Vin tânăr cules târziu. România de la vinul la pet la degustările din winebar
O ediție în care Cezar Ion, specialist cu peste 20 de ani de experiență în piața vinului de la noi, vorbește despre producție, cultura vinului, ce bem, cum, ce avem dar mai ales ce nu avem în această piață a vinului.
O ediție DigiContext, fără rezervare dar cu degustare. România are cu ce să depășească etapa vinului la pet, iar șprițul nu este deloc greșit. Suntem unul dintre cei mai mari zece producători de vin din Europa, însă prea puţin cunoscuți peste hotare. Exportăm mai puţin de 10% din totalul vinului realizat anual. Mare parte din producția locală se bea acasă. Unele ţări cu suprafeţe de viţă-de-vie şi cu producţie de vin mai mici decât România, cum e cazul Republicii Moldova, au pariat puternic pe export și strategii ceva mai coerente peste hotare. Este dificil să convingi piețele străine de valoarea vinurilor de la noi? Despre producție, cultura vinului, ce bem, cum, ce avem dar mai ales ce nu avem în această piață a vinului ne explică Cezar Ion, specialist cu peste 20 de ani de experiență în piața vinului de la noi, în această ediție Digi Context realizată de Cătălin Nunu.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News