Podcast Nuntă și balet politic cu toată dărnicia pentru 2024

Data actualizării: Data publicării:
george simion si sotia lui in costum popular pe un deal
Nuntă și balet politic cu toată dărnicia pentru 2024

Cătălin Nunu și Adriana Dutulescu vorbesc despre scena politică din România și calculele pe care le fac partidele de la guvernare pentru 2024.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

Calcule în partidele de la guvernare pentru 2024. Cu doi ani înainte, deci. Cine va fi candidat, cine va fi măsurat în sondaje și care sunt șansele ca formațiunile să nu piardă nici putere până atunci, dar nici să nu scadă în opțiunea electoratului. 

Sunt întrebări la care liderii partidelor încearcă să răspundă deja, au și depășit faza discuțiilor interne. PSD de câteva luni anunță de la pupitrele ministerelor măsuri nediscutate cu nimeni dar pe care le prezintă ca soluții, nu e ca și cum nu ar fi la guvernare. 

De cealaltă parte PNL încasează castanele și e pus în fața faptului împlinit. Aș reaminti că e o coaliție prezentată ca o soluție universală la crizele pe care le traversăm. 

PSD, marele perdant al prezidențialelor din istoria democrației române, deja se încălzește pentru fierbintele an electoral 2024. Pare dispus să încerce, din nou, cu o femeie, în ciuda eșecului înregistrat în 2019 de Viorica Dăncilă.

La Școala de Vară a femeilor social-democrate, Gabriela Firea, ministru și prim-vicepreședinte PSD, a încercat, prin interpuși, să lase de înțeles că va candida. 

O nuntă de coșmar. Pentru alegerile din 2024 - e vorba de evenimentul lui George Simion. Un eveniment privat transformat după toate calculele politologilor într-un eveniment politic menit să îl profileze drept candidat prezidențial.

Cu gândul la rotative și candidaturi, partidele pare că au intrat cu toată dărnicia în logica alegerilor, toate într-o perioada în care Europa strânge cureaua. Despre toate discutam în aceasta ediție Digi Context cu Adriana Dutulescu, jurnalist, redactorul sef digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast