Podcast Mărturiile unor foști dependenți de droguri, care îi ajută pe alții să scape: În ultimii ani tot mai mulți minori au cerut ajutorul
A luat amploare fenomenul drogurilor în școli: tot mai multe cazuri de trafic de droguri în licee au fost descoperite în special în București, dar și în alte județe ale țării, iar printre traficanți sunt inclusiv elevi.
A luat amploare fenomenul drogurilor în școli: tot mai multe cazuri de trafic de droguri în licee au fost descoperite în special în București, dar și în alte județe ale țării, iar printre traficanți sunt inclusiv elevi.
Cele mai mediatizate cazuri au fost droguri în licee de top din Capitală și operațiunea Laleaua, în care unul dintre cei mai importanți dealeri, arestat între timp, le-a oferit elevilor substanțe interzise ce conțineau anestezic pentru cai.
Am vrut să aflăm ce înseamnă mai exact acest fenomen, mai ales în rândul minorilor, cum ajung tinerii să se drogheze și cât de mare este distanța ”de la am încercat o dată, la dependența de droguri” de la două persoane care au consumat stupefiante, dar care au scăpat de dependență după mulți ani de chin.
Invitații acestei ediții a podcastului Digi Context sunt Georgiana Drăgan și Andrei Ștefan, în prezent membri ai Asociației Teen Challenge România, o organizație care dezvoltă ample programe și care îi ajută pe tineri să scape de dependență.
”În ultimii ani, parcă cererile au venit cu mult mai mult din partea minorilor, părinți disperați care ne sunau, fie că voiau să-i aducă pe copii în centru și copiii își doreau de asemenea, fie erau disperați pentru că aflau că se drogează copiii, ei nu voiau să vină în centru și nu știau ce să facă și ne solicitau ajutor și susținere în a-i consilia cumva într-o manieră ambulatorie să ia decizii și ce pot face în privința asta. Spre exemplu, anul trecut, la un moment dat în perioada verii, aveam în program șapte fete, dintre care o singură fată de vârstă peste 18 ani, restul toate sub 18 ani. În prezent avem în program cinci fete, trei sunt sub 18 ani, dintre care cea mai mică are 13. Avem o fată, spre exemplu, de 15 ani, care deja are patru ani de dependență. Asta înseamnă că ea a debutat în consum la 11 ani”, povestește Georgiana Drăgan, cea care coordonează centrul de fete de la Teen Challenge România.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News