Podcast Cel mai scump an din ultimii aproape 20. Fără panică despre iarna care vine

Data actualizării: Data publicării:
supermarket
Cel mai scump an din ultimii aproape 20. Fără panică despre iarna care vine

Ce se întâmplă cu locurile de muncă și în principiu cât de complicată va fi această iarnă? Răspunde în această ediție Digi Context, Radu Burnete - directorul Confederației Patronale Concordia.

00:00
00:00
Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts

 

E cel mai greu an din ultimele două decenii. Aproape nicio lună fără o  veste ce ține de scumpiri. Iarna aceasta va fi dificilă, suntem departe de acel platou în care scumpirile să fi ajuns după măsuri ale BNR, guvernului sau a cui treaba o mai fi sa intervină. 

Culmea, platou e un cuvânt care descria o altă criză, una sanitară. Doar că, nu ne-am dezmeticit bine, și ne-am trezit în fața alteia. 

Un război provocat, cu blocaje în piața energiei, aprovizionare și locuri de muncă în pericol.

Cât despre aplatizarea inflației – prognozată de BNR – se amână. „Suntem la 15,9% cu inflația. Probabil că ne ducem undeva la 17% în lunile următoare” spun economiștii. 

Și acum să ne uităm la reacții, la deciziile contradictorii, la ce fac politicienii și ce așteaptă mediul de afaceri, adăugăm o gălăgie pe care o remarcăm în toate capitalele europene: extremism, și promisiuni populiste. 

Ce se întâmplă cu locurile de muncă și în principiu întrebarea e cât de complicată va fi această iarnă? Răspunde în această ediție Digi Context, Radu Burnete, care este pasionat de istorie și filozofie politică, a studiat la București, Washington și Viena și este în prezent directorul Confederației Patronale Concordia - ce aduce împreună industrii esențiale pentru economia românească și firme cu aproape 400.000 de angajați, care au o contribuție totală de 26% din PIB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Google Podcasts

          

Spotify

          

Apple Podcasts
Recomandări podcast