Podcast Amestecul de șocuri care testează economia mondială și reacțiile guvernelor. De ce rămâne 2022 un an înfricoșător
Alexandru Voicu, CEO-ul unei companii de investiții de la noi, specialist in piețe internaționale și strategii de investiții, explică ce mai mișcă piețele lumii în aceste luni și ce înseamnă mutarea lui Elon Musk prin cumpărarea Twitter.
Lumea ramane un loc înfricoșător pentru investitori și în acest an. Șoc după șoc – și e din nou greu de văzut ce urmează. Inflație istorică, fără precedent în ultimul deceniu, la noi, ba chiar atingem un vârf al prețurilor marcat ultima oară acum 18 ani - în 2004.
Dobânzile au crescut și ele, economiile încetinesc. Este exact amestecul de care se tem cel mai mult piețele. Războiul din Ucraina va şterge din economia mondială o sumă uriașă, echivalentă cu economia Australiei. Corecții puternice și pe burse.
Wall street s-a dus către minimele ultimelor 13 luni în ultima săptămână. Și un studiu de caz. Twitter si mutarea lui Elon Musk care va prelua compania pentru 44 miliarde de dolari. În numele libertății de exprimare, Musk anunță schimbări pe platformă, care încep cu primirea inapoi a lui Donald Trump. Despre ce mai mișcă piețele lumii în aceste luni discutăm în această ediție Digi Context, podcastul digi24.ro, cu Alexandru Voicu, CEO-ul unei companii de investiții de la noi, specialist in piețe internaționale și strategii de investiții.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News