Harta dezastrului la Bacalaureat. La un liceu din Dolj, din doi candidați a reușit doar unul. Situația e și mai critică la alte licee

Data actualizării: Data publicării:
eleva suparata din cauza rezultatului primit
Harta dezastrului la Bacalaureat. La un liceu din Dolj, din doi candidați a reușit doar unul. Situația e și mai critică la alte licee. FOTO: Getty Images

Situație dezastruoasă la mai multe licee din țară, unde numărul elevilor trecuți pe listele de bacalaureat 2023 a fost mai mic de zece. Nici măcar aceștia nu au reușit să obțină media minimă necesară pentru a lua examenul. Este vorba despre licee care și la sesiunea anterioară au avut rezultate similare.

La Liceul Tehnologic ”Constantin Ianculescu” Carcea din Dolj au fost înscriși la bacalaureat doar doi candidați. Unul a fost respins. Cel care a reușit să ia examenul a obținut 7,18.

Tot doi candidați au figurat și pe listele Liceului Tehnologic ”General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, din Galați. Unul a fost respins, iar unul nu s-a mai prezentat la examen.

La Liceul Tehnologic Mîrșa din Sibiu, din doi candidați niciunul nu a reușit să obțină media necesară pentru a lua bacalaureatul.

Situație critică este și la Liceul Tehnologic Pucioasa din Dâmbovița, unde din 8 candidați, niciunul nu a luat bacalaureatul.

La Liceul Teoretic ”Anastasie Basota” Pomarla din județul Botoșani, doar un candidat din 9 a reușit să treacă examenul, cu 8.33.

La Liceul Tehnologic Oraș Pătârlagele din Buzău a fost un singur candidat. Nici măcar acesta nu a obținut media minimă necesară, el fiind respins cu 5.55.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna” din Focșani, din 6 candidați s-a prezentat doar unul. Acesta a reușit să ia bacalaureatul la limită, obținând media 6.1.

La Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” Călugăreni din Giurgiu, din 10 candidați, doar doi au reușit. Cinci au fost respinși, iar trei nu s-au prezentat la examen.

Tot zece candidați au fost și la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din Tulcea. Dintre aceștia, doi au reușit, iar opt au fost respinși.

La Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din Timiş, şapte elevi au susţinut examenul de Bacalaureat şi niciunul nu a promovat. Situație similară și la Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Timişoara unde nicinul dintre cei 14 candidaţi înscrişi la examen nu a promovat.

Acestea sunt doar câteva dintre liceele care la sesiunea de bacalaureat de anul trecut nu au avut niciun candidat care să obțină media minimă necesară ca să ia examenul de bacalaureat.

Rezultatele la Bacalaureat 2023 au fost publicate luni, 3 iulie, pe bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen. Rezultatele la BAC 2023, pe județe, sunt disponibile și pe Digi24.ro. Rezultatele la BAC 2023 sunt în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. 

Citește și: Harta mediilor de 10 la Bacalaureat 2023

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Comunismul nu s-a terminat și nici nu poate să se termine niciodată
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(VIDEO) Un fragment de cometa a stralucit pe cerul Spaniei si al Portugaliei. "A fost ca in filme"