Video Un clip fals despre otrăvirea pădurilor din Vatra Dornei a devenit viral pe internet. Explicațiile șefului Ocolului Silvic
Un video despre pădurile din Vatra Dornei care ar fi otrăvite chimic a stârnit îngrijorarea pe site-urile de socializare. Clipul, devenit viral, prezintă așa-zise capcane, cu otravă pentru păduri, care de fapt sunt cu totul altceva, iar așa-ziși brazi uciși sunt molizi sănătoși, după cum spune Romsilva într-o postare menită să dezmintă informațiile false. Șeful Ocolului Silvic Vatra Dornei Ionuț Abudnariței a explicat, vineri pentru Digi24, că nu este vorba despre nicio otravă, iar dispozitivele care apar în video sunt de fapt niște curse feromonale menite să protejeze pădurile.
O rețea de pagini false coordonată din afara României ia amploare pe internet. Sunt promovate nostalgii comuniste și ultranaționalismul
Un clip fals despre otrăvirea pădurilor din Vatra Dornei a devenit viral pe internet
Isteria iepurașilor de ciocolată
„Propaganda rusă are destul succes în Europa de Sud-Est, în special în Balcani”. Și China este interesată de regiune
2 ani de închisoare pentru cei care creează și distribuie deep fake
O angajată MApN beată a lovit cu mașina un biciclist
Tânăr mort la spital înainte de o operație la cot
Povestea femeii care a născut zece copii este falsă
Arafat: O doamnă senatoare a spus că sunt condamnat la moarte - o minciună
„Da, este vorba despre o pădure sănătoasă de molid care pur și simplu și-a pierdut ramurile din partea inferioară pentru că coroana acestora se îndreaptă spre vârf, poziționându-se pentru soare. Este important ca cei care sunt interesați sau cei care merg în pădure să se informeze de la specialiști. Noi suntem deschiși, la ocoalele silvice Vatra Dornei și celelate ocoale silvice din Direcția Silvică Suceava să oferim lămuriri, să clarificăm anumite aspecte, să dăm informații despre fenomene, despre lucrări silvice sau alte aspecte”, a declarat Ionuț Abutnariței, șeful Ocolului Silvic Vatra Dornei, vineri pentru Digi24.
El a adăugat că nu este vorba despre nicio otravă, ci de niște dispozitive puse în pădure care sunt niște curse feromonale menită să protejeze pădurile sănătoare.
„Nu este vorba de nicio otravă, nu e nicio otravă, iar acele dispozitive pe care le-ați văzut în în partea a doua a filmărilor reprezintă niște curse feromonale tocmai pentru protejarea pădurilor sănătoase din apropierea zonelor doborâte de vânt”, a completat Abutnariței, întrebat despre faptul că oamenii au comentat că este vorba despre otrăvirea pădurilor, lucru discutat în acel videoclip.
Editor : Ana Petrescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News