Live

Scandal după JO 2024. Eduard Novak: Secretarul general și contabilul-șef de la FRC au primit premii mai mari decât David Popovici

Data publicării:
Eduard Novac, fostul ministru al Sportului. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, acuză Federația de Canotaj că a oferit premii mai mari secretarului general și contabilului-șef de la Federație decât cele primite de campionul olimpic la înot, David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Paris.

”În timp ce lipa lipa către Botoșani, David Popovici pălește în fața SG-ului și a contabilului șef de la Federația Română de Canotaj. La prima vedere, pare o glumă, însă este o realitate tristă. Când vine vorba de performanță, valorile și criteriile actualilor decidenți din sport sunt de noaptea minții. Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) și Petrescu Roxana (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obținut de Daniel Popovici. De ce au fost premiați cei doi? Simplu! Pentru “participare activă și contribuție substanțială la obținerea rezultatelor”. Altfel spus, performanța administrativă (nu știu care este!) este mai valoroasă decât performanța sportivă.

Adică, zecile de ore de antrenament săptămânal pe care sportivii de performanță îl fac sunt mai puțin valoroase decât cele 40 de ore de muncă prestate de SG-ul și contabilul șef al Federației de Canotaj. Deci, starea jalnică a bazelor sportive lăsate în paragină de administratorii lor valorează mai mult decât o medalie de aur. Să fie oare și vreo conotație politică? Puțin probabil, în condițiile în care de la Agenția Națională pentru Sport lipa lipa către Botoșani spre un mandat de parlamentar... Sportivii nu mai trebuie luați la mișto de Statul Român!, a transmis fostul ministru al Sportului pe pagina de Facebook.

David Popovici a câştigat aurul olimpic la 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris.

România a luat și 4 medalii la canotaj: una de aur şi 3 de argint.

În total, românii au cucerit 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, dintre care 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un polițist a împușcat-o mortal! ATENȚIE Imagini cu puternic impact emoțional. Autoritățile: ”Putea fi mult, mult mai rău”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce sumă a strâns David Popovici în 10 zile pentru construirea unei case familiale

Interviu-eveniment cu David Popovici: Cred că e o dorință și o datorie a fiecăruia să facă bine pe cât poate. Mi-e jenă doar să înot

David Popovici își donează echipamentul de premiere de la JO 2024 pentru o cauză umanitară: Există bătălii mai importante

Cele două businessuri pe care David Popovici vrea să le facă după retragerea din activitate. Unul nu are legătură cu înotul

Partenerii noștri