Live

JO 2024 O pugilistă din comunitatea LGBT a devenit prima sportivă care obține o medalie pentru echipa olimpică a refugiaților

Data publicării:
Ngamba nu se poate întoarce în ţara ei natală, Camerun, unde homosexualitatea e incriminată. Foto: Profimedia Images

Pugilista cameruneză Cindy Ngamba s-a calificat duminică în semifinalele turneului olimpic feminin de box şi va câştiga prima medalie din istorie pentru echipa olimpică a refugiaţilor, informează news.ro.

Ngamba, în vârstă de 25 de ani, face parte din comunitatea LGBTQ+ şi nu se poate întoarce în ţara ei natală, Camerun, unde homosexualitatea este incriminată.

Duminică, cameruneza Cindy Ngamba a învins-o, prin decizie unanimă, pe franţuzoaica Davina Michel, în sferturile de finală ale categoriei 75 de kg la box feminin.

Prin calificarea în semifinală, sportiva cameruneză a asigurat astfel prima medalie olimpică din istorie pentru echipa refugiaţilor, Ngamba urmând să câştige cel puţin o medalie de bronz.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Polonia cere europenilor să nu le mai plătească alocaţii sociale bărbaţilor ucraineni refugiați, pentru că nu merg la război

Rușii din Kursk acuză autoritățile că știau cu o lună înainte că ucrainenii vor ataca. „Știau că aduc echipament NATO la graniță”

Floyd Mayweather l-a dat afară pe arbitru din ring într-un meci demonstrativ cu John Gotti III

Partenerii noștri