Noul stadion Steaua va avea muzeu și bar sky-view
Guvernul aprobă miercuri investiţiile pentru reconstrucţia stadioanelor Steaua şi Arcul de Triumf. În total, peste 400 de milioane de lei vor fi necesari pentru modernizarea celor două arene. Asta în condiţiile în care acestea au fost declarate, alături de Dinamo şi Rapid, stadioane de interes public pentru organizarea, la București, a unor meciuri la Campionatul European de Fotbal din 2020.
George Simion, despre Guvernul Ciolacu 2: „N-aţi auzit vocea poporului”
Cătălin Drulă: Ceauşescu rânjeşte din iad când vede o nouă nomenclatură şi nişte noi securişi care se agaţă cu disperare de putere
Ilie Bolojan: „Guvernul pe care ne propunem să-l învestim astăzi este o necesitate pentru România”
Marcel Ciolacu: „Funcţionarul public a devenit similar cu cornul abundenţei”. Ce spune despre sănătate și educație
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
PSD-PNL-USR-UDMR au o nouă rundă de negocieri. Neînțelegeri privind împărțirea ministerelor
Stolojan: E ultima şansă pe care o au aceste partide pro-europene de a forma o majoritate. Următorul guvern are un corset financiar
30.500 de locuri, muzeu și bar sky view - noul stadion Steaua
Guvernul va aproba, astăzi, în indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiții „Stadion Steaua" și Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf". Lucrările la arena din Ghencea vor dura puțin peste doi ani. Când vor fi gata, stadionul va fi unul spectaculos. Va avea 30.500 de locuri pentru spectatori, muzeu și restaurant pitch-view / bar sky view.
Potrivit proiectului, stadionul din Ghencea va avea patru vestiare, 24 de camere pentru cazarea sportivilor, un muzeu, spaţii comerciale, precum și restaurant pitch-view/bar sky view.
25 de luni vor dura lucrările. Valoarea investiției se ridică la 301,77 de milioane de lei.
Tot miercuri, Executivul aprobă și investiția în Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”. Acesta va avea o capacitate totală de 8.100 de locuri pentru spectatori. Valoarea totală a investiţiei este de 126,41 de milioane de lei.
La acest stadion, lucrările sunt mai mult de consolidare și reparații. Se va reabilita clădirea existentă pentru vestiare, se va reface sala de antrenament, se vor construi spații de cazare și cantonament pentru sportivi, se vor amenaja spațiile urbane exterioare, precum și o parcare subterană cu o capacitate de 170 de locuri. De asemeneam, va fi construit de la zero un centru de îngrijire pentru sportivi. Lucrările presupun și realizarea unor gradene acoperite pentru public, dar și modernizarea suprafeței de joc.
Cele două stadioane au fost declarate alături de Dinamo şi Rapid, stadioane de interes public şi de importanţă naţională pentru organizarea, la București, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.
Cel mai în urmă se află arena din Ştefan cel Mare. În jurul stadionului Dinamo este un adevărat scandal provocat de drepturile de proprietate asupra părţilor din stadion. Până la urmă, s-a decis relocarea arenei Dinamo. Stadionul va fi ridicat pe terenul pe care acum se află velodromul, în timp ce actuala arenă va rămâne în picioare. Recomandarea Federației Române de Fotbal este ca arena să aibă o capacitate de 20.000 – 25.000 de locuri.
Pentru lucrările necesare la stadionul Rapid au fost contractate serviciile de proiectare privind intocmirea studiului de fezabilitate. Valoarea estimata a investiției este de 119.753.200 lei. Acesta va avea undeva la 15.000 – 20.000 de locuri.
Bucureştiul a fost desemnat în 2014 ca oraş-gazdă al meciurilor Campionatului European din 2020. Aici se vor disputa patru întâlniri: una în optimile de finală şi alte 3 în grupe.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News