Live

China interzice pe viață 43 de jucători și oficiali din fotbal pentru aranjarea meciurilor, dare de mită și jocuri de noroc

Data publicării:
Trei foști internaționali chinezi Jin Jingdao (foto), Guo Tianyu și Gu Chao se numără printre jucătorii chinezi interziși pe viață. Sursa foto; Profimedia Images

Asociația Chineză de Fotbal a interzis pe viață 38 de jucători de fotbal și cinci oficiali de club, după o investigație de doi ani privind aranjarea de meciuri și jocurile de noroc, ca parte a reprimării corupției într-unul dintre cele mai populare sporturi din China.

Ancheta a constatat că au fost aranjate 120 de meciuri, cu 41 de cluburi de fotbal implicate, a declarat Zhang Xiaopeng, un înalt oficial al Ministerului Securității Publice, la o conferință de presă la Dalian, potrivit agenției oficiale de știri Xinhua. Informațiile nu precizează dacă toate meciurile au fost în China, notează CNN.

Trei foști internaționali chinezi Jin Jingdao, Guo Tianyu și Gu Chao și jucătorul sud-coreean Son Jun-ho s-au numărat printre cei interziși pe viață, potrivit constatărilor făcute publice marți la conferința de presă de către minister și Administrația Generală a Sportului din China, la care a fost prezent și președintele Asociației Chineze de Fotbal (CFA).

Niciunul dintre jucători nu a făcut niciun comentariu public. Sud-coreeanul Son a fost eliberat în martie, după ce a fost reținut timp de 10 luni în China, și s-a întors în Coreea de Sud.

Zhang a spus că 44 de persoane s-au confruntat cu sancțiuni penale pentru luare de mită, jocuri de noroc și deschidere ilegală de cazinouri, în timp ce alte 17 s-au dovedit a fi implicate în dare de mită și aranjare de meciuri.

Președintele CFA, Song Kai, a declarat că 43 dintre cei 44 au fost suspendați pe viață din activitățile sportive legate de fotbal, iar alți 17 au primit interdicții de cinci ani.

Concluziile au fost anunțate înaintea meciului de calificare la Cupa Mondială de la Dalian, marți, unde echipa Chinei a găzduit Arabia Saudită după înfrângerea cu 7-0 de săptămâna trecută în deplasare cu Japonia.

Sportul se luptă de mult cu corupția, iar fanii consideră că acesta este motivul pentru performanța slabă a echipei naționale masculine.

China, la rândul său, și-a intensificat controalele la activitățile legate de fotbal.

În august, un fost vicepreședinte al asociației naționale de fotbal a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru acceptare de mită, iar un fost director al departamentului de competiții a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru aceeași infracțiune.

Un fost președinte al CFA a fost condamnat la închisoare pe viață în martie.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Toto Schillaci a murit. Golgheterul Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani

China și Rusia intensifică exercițiile militare comune. Care este obiectivul lor final (Analiză CNN)

Planul SUA pentru a descuraja China în regiunea Indo-Pacific: Bombe QUICKSINK ieftine, mobile și mortale

Noul sezon al Ligii Campionilor începe astăzi. Meciurile de marți, miercuri și joi, orele de desfășurare și unde le poți vedea

Partenerii noștri