Live

Africa de Sud a câştigat pentru a patra oară Cupa Mondială de Rugby. Este prima naţiune care reuşeşte această performanţă

Data publicării:
Africa de Sud a câştigat pentru a patra oară Cupa Mondială de Rugby. Foto: Profimedia

Reprezentativa Africii de Sud a câştigat, sâmbătă seară, pe Stade de France, pentru a patra oară Cupa Mondială de Rugby, a doua oară consecutiv. Sud-africanii au mai triumfat în 1995, 2007 şi 2019.

Reprezentativa Africii de Sud a cucerit a patra sa Cupă Mondială de rugby, după ce a învins în finală echipa Noii Zeelande cu scorul de 12-11 (12-6), sâmbătă seara, pe Stade de France din Saint-Denis.

Springboks şi-au păstrat titlul mondial cucerit în urmă cu patru ani în Japonia, într-o finală în care au avut avantaj numeric mai bine de jumătate din meci, după ce căpitanul neozeelandez Sam Cane a primit cartonaş roşu în min. 35.

Toate punctele sud-africanilor au fost marcate din lovituri de pedeapsă de Handre Pollard (3, 13, 19, 34), jucător care s-a alăturat echipei pe parcursul turneului final din Franţa.

Africa de Sud este prima echipă care a cucerit trofeul Webb Ellis de patru ori (1995, 2007, 2019, 2023), iar Cane este primul jucător eliminat în finala competiţiei.

Pentru All Blacks, Beauden Barrett (58) a reuşit o încercare, iar Richie Mo'unga a marcat din două lovituri de pedeapsă (17, 38).

Africa de Sud a câştigat ultimele trei puncte la turneul din Franţa la diferenţă de un singur punct.

Jordie Barrett a avut şansa de a aduce trofeul Noii Zeelande, dar a ratat o lovitură de pedeapsă cu şapte minute înainte de finală. Astfel, selecţionata All Blacks rămâne cu trei titluri mondiale (1987, 2011, 2015).

Echipa Springboks nu a pierdut niciodată o finală de Cupă Mondială, iar în 1995 a învins tot Noua Zeelandă, cu 15-12, după prelungiri, potrivit Agerpres.

Pe Stade de France, în faţa a 80.065 spectatori, au evoluat echipele:

Noua Zeelandă: De Groot (Tamaiti Williams, 66), C. Taylor (Taukei'aho, 66), Lomax (Laulala, 66), Retallick (Papali'i, 71), S. Barrett, Frizell (Whitelock, 55), Cane, Savea - Smith (Christie, 66), Mo'unga (McKenzie, 75) -Telea, J. Barrett, Ioane, Jordan (Lienert-Brown, 71), B. Barrett.

Africa de Sud: Kitshoff (Nche, 52), Mbonambi (Fourie, 4), Malherbe (Nyakane, 66), Etzebeth (Kleyn, 58), Mostert (Snyman, 52), Kolisi (Wiese, 73), Du Toit, Vermeulen (Kwagga Smith, 58) - De Klerk, Pollard - Kolbe, De Allende, Kriel, Arendse, Willemse (Le Roux, 66).

A arbitrat englezul Wayne Barnes.

La actuala ediţie a CM, printre adversarele sud-africanilor s-a numărat şi România. A fost 76-0 pentru sud-africani în faţa Stejarilor, în faza grupelor.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri parlamentare 2024 în Diaspora: Prezența la vot considerabil mai mare decât în 2020. Câți români din străinătate au votat deja

Cele mai mari proteste din ultimele decenii, în Noua Zeelandă. De ce mărșăluiesc Māori care au organizat și un Haka în Parlament

Protest: Haka în Parlamentul Noii Zeelande. Membrii maori întrerup votul pe un proiect de lege ce amenință drepturile indigene

Limită de timp pentru îmbrățișări pe un aeroport din Noua Zeelandă. „Pentru despărțiri mai afectuoase, folosiți parcarea”

Partenerii noștri