Live

Video&Foto Tone de pești morți au acoperit țărmul unui oraș din Japonia. Experții nu cunosc cauza, teoriile de pe internet dau vina pe Fukushima

Data publicării:
Imaginile cu peștii morți au fost distribuite masiv pe rețelele de socializare. Sursa foto: Facebook

La începutul lunii decembrie, tone de sardine și macrou au fost găsite plutind la suprafața mării în apropierea portului de pescuit Hakodate din Hokkaido. Oficialii din Japonia au recunoscut că încearcă să stabilească de ce peste o mie de tone de pești morți au ajuns la țărm în ultimele zile, dar neagă teoriile legate de deversările de apă de la reactoarele centralei nucleare Fukushima, transmite The Guardian.

La începutul lunii decembrie, aproximativ 1.200 de tone de sardine și macrou au fost găsite plutind la suprafața mării în largul portului de pescuit Hakodate din Hokkaido, formând o pătură de argint care se întinde pe mai mult de un kilometru.

Miercuri, oficialii din Nakiri, un oraș de pe coasta Pacificului la sute de kilometri sud de Hokkaido, s-au confruntat cu un val de 30 până la 40 de tone de sardine (sappa) și alte tipuri de pești morți, care au fost observate în zonă cu câteva zile mai devreme.

Experții iau în calcul schimbarea climei

Pescarii locali s-au chinuit să adune peștele mort, temându-se că, intrând în descompunere, carcasele lor vor scădea conținutul de oxigen al apei, ceea ce va dăuna mediului marin.

„Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a declarat pentru Mainichi Shimbun un pescar care a lucrat în zonă timp de 25 de ani. „Abia anul trecut am început să prindem sappa în Nakiri. Mă face să mă întreb dacă ecosistemul marin se schimbă.”

Cooperativele de pescuit din Fukushima avertiseră că descărcarea apei tratate la Fukushima ar afecta în continuare reputația fructelor de mare.

Oficialii orașului din Hakodate i-au îndemnat pe localnici să nu consume peștele eșuat, după ce oamenii au început să-l adune de pe mal pentru a-l vinde sau a-l mânca.

„Nu știm sigur în ce circumstanțe au murit acești pești, așa că nu recomand să-i consumăm”, a spus Takashi Fujioka, cercetător în domeniul pescuitului.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Documente militare secrete dezvăluie sute de ținte pe care Rusia plănuiește să le distrugă în caz de război cu Japonia și Coreea de Sud

„Asia va fi stabilă dacă legăturile dintre China şi Japonia sunt şi ele stabile”, spune ministrul chinez de externe

Peisaj dezolant în Gorj, unde două râuri secate de luni de zile seamănă astăzi cu niște drumuri pietruite. „Nu e pic de apă”

Încercarea primei companii nipone de lansa sateliți în spațiu s-a soldat cu un imens eșec. Cât a durat zborul rachetei Kairos

Partenerii noștri