Live

Foto Patru râuri au secat iar debitul Dunării este în scădere. Apele Române: Facem un apel la folosirea rațională a apei

Data actualizării: Data publicării:
Fluviul Dunărea la Brăila. Foto: Apele Române/ Facebook

Râurile Bahlui și Miletin din spațiul hidrografic Prut-Bârlad au secat, a anunțat Apele Române, instituție care a transmis anterior că alte două râuri importante din bazinul hidrografic Argeş-Vedea nu mai au deloc apă. Instituția a transmis marți că debitele Dunării la intrarea în țară sunt de 3000 mc/s și vor ajunge la 2400 mc/s în data de 3 septembrie. De asemenea, 658 de localități primesc apă în anumite intervale orare, fiind afectate de deficitul rezervei de apă.

„Imagini spectaculoase ne-au fost oferite astăzi de colegii de la Apele Romane Buzau-Ialomita - Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila, reprezentând fluviul Dunărea la Brăila.

Alte două râuri din spațiul hidrografic Prut-Bârlad au secat. Este vorba despre râul Bahlui, stația hidrometrică Podu Iloaiei și râul Miletin, la stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad.

Debitele Dunării la intrarea în țară sunt astăzi de 3000 mc/s și vor ajunge la 2400 mc/s în data de 3 septembrie, conform prognozei emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Nivelul de la stația hidrometrică Cernavodă este de -1,14 metri și mai este o rezervă de 48 de centimetri până la treapta I de restricții.

Sectoarele Dunării aferente a 49 de localități au intrat în treapta I de avertizare fiind aplicat astfel Planul de restricții și folosire a apei în perioade deficitare.

41 de secțiuni din cele 120 de monitorizare ale secetei (relevante pentru asigurarea resurselor de apă necesare pentru folosințe) se află sub debitul minim necesar satisfacerii cerințelor de apă.

658 de localități (388 cu sisteme centralizate și 270 fără sisteme centralizate) primesc apă în anumite intervale orare, fiind afectate de deficitul rezervei de apă.

În continuare, facem un apel la folosirea rațională a apei astfel apa de băut să ajungă pentru toți!”, arată un mesaj al Apelor Române transmis marți pe Facebook.

Apele Române anunțase anterior luni că două râuri, râul Glavacioc (staţia hidrometrică Crovu) şi râul Sabar (staţia hidrometrică Poenari), din spaţiul hidrografic Argeş-Vedea, au secat complet.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

200 de elefanți vor fi sacrificați în Zimbabwe pentru a hrăni populația afectată de secetă

Apele Române: În Vaslui a plouat cât pentru un an. Inundații ca cele din Galaţi au loc o dată la 100 de ani

Ecuadorul rămâne fără curent electric pe întreg teritoriul țării. Seceta gravă a afectat barajele hidroelectrice

E cod roșu de inundații pe raza județelor Galați și Vaslui. Avertizarea e valabilă până duminică la prânz

Partenerii noștri