Video Jiul a devenit verde la suprafață. Cum explică specialiștii: "Decât să avem poluare, PET-uri sau alte mizerii, deșeuri, prefer verdele"
Râul Jiu a fost acoperit de un covor de vegetație. Fenomenul a apărut în urma temperaturilor extrem de ridicate, spun autoritățile, dar situația i-a indignat pe localnici, care le cer să curețe luciul apei. Pentru a curăța însă zona sunt necesare avize de la Ministerul Mediului, pentru că este interzis să intervii într-un ecosistem creat natural.
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Cazul băiatului mort în Spitalul din Târgu-Jiu: Noi informații contrazic apărarea chirurgului de gardă
Cazul băiatului mort în camera de gardă: chirurgul pediatru nu a fost sunat să intervină, iar doctorul de gardă a refuzat consultul
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Propunerea controversată a primăriei, care împarte localnicii din Târgu Jiu în două tabere
Cal spălat într-o spălătorie auto din Târgu Jiu. Poliția a deschis dosar penal
Un sens giratoriu din Târgu Jiu e atât de îngust, încât șoferii se întreabă cum vor trece pe acolo
Un tânăr din Târgu Jiu a ieșit cu un piton la plimbare
Şerpi de peste 1,5 metri în spațiile verzi din Târgu-Jiu
La mai puțin de un kilometru de centrul orașului Târgu Jiu ne întâmpină un peisaj aparte. Un covor de vegetație acoperă luciul râului Jiu. Se numește ciulin de baltă și apare atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate, iar nivelul apei scade. Situația i-a neliniştit, însă, pe localnici.
„E murdar, mizerabil, extraordinar. N-are cine face. Ar trebui făcut, curățat, de la Apele Române, de la..., dar n-are cine.”
„Ca imagine e urât, nu? E urât. Spune-mi tu dacă e frumos ce vezi.”
„Frumos, numai că dacă ar fi curățat ar fi mult mai frumos.”
Autoritățile spun că oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze. Peștii nu sunt afectați, iar în zonă s-a dezvoltat un adevărat ecosistem.
„Avem colonie de egrete, lebede, pelicani chiar, cormorani și o multitudine de specii acvatice care s-au dezvoltat în vegetația respectivă. Decât să avem poluare, PET-uri sau alte mizerii, deșeuri, prefer verdele, prefer natura, prefer să nu umblăm în această natură, s-o lăsăm pe ea să-și dea drumul, să revină la ceea ce a fost și mă bucur chiar în oraș, în Târgu Jiu un colț, o mică deltă", explică Claudiu Fiu, vicepreședinte Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.
Autoritățile mai spun că pentru a curăța zona sunt necesare avize de la Ministerul Mediului, pentru că este interzis să intervii într-un ecosistem creat natural.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News