Javier Bardem s-a scufundat la 270 de metri adâncime în Oceanul Arctic
Actorul Javier Bardem se alătură luptei împotriva încălzirii globale. El a mers la Polul Sud, alături de o echipă Greenpeace, pentru a sprijini campania "Protejaţi Antartica". Proiectul asociaţiilor ecologiste şi al Uniunii Europene îşi propune crearea celei mai întinse arii protejate marine din lume.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Javier Bardem a ajuns la Polul Sud pentru o expediţie de opt zile. El s-a scufundat cu ajutorul unui submarin care l-a dus 270 de metri adâncime în Oceanul Arctic. A vrut să vadă cu ochii lui ce însemnă poluarea pentru această regiune şi ce am putea pierde dacă nu sunt luate urgent măsuri pentru protejarea mediului înconjurător.
Javier Bardem, actor: „În inima naturii sălbatice, m-am gândit la perioadă preistorică. Mi-am imaginat că pe-atunci aşa ar fi trebuit să fie: linişte şi natură. Era extraordinar. Atât de delicat... Nu poţi să distrugi asta!”
În 80 de ani, un sfert din continentul de gheaţă ar putea dispărea, arată cele mai recente studii. Încălzirea globală face deja ca la poli, animalele să-şi găsească tot mai greu hrana. Aşa a apărut necesitatea creării unei arii protejate în Antarctica - un proiect căruia Javier Bardem i s-a alăturat fără a sta pe gânduri.
Javier Bardem: „Natura este fundaţia noastră, este casa noastră comună. Fără ea, nu avem nimic. Sunt ţări importante, puternice, precum Statele Unite cu al lor Trump, care nu crede (în încălzirea globală, n.r.) şi care din motive economice nu se gândesc la viaţă, la durabilitate, la supravieţuirea speciei umane în următorii 40-50 de ani, iar asta mă înfurie.”
Sanctuarul din Antarctica ar urma să aibă 1.8 milioane de kilometri pătrați, adică o suprafaţă de 7 ori mai mare decât a României. În zonă pescuitul ar urma să fie interzis, iar asta ar duce la
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News