Live

Homar cu logo-ul Pepsi "tatuat" pe un cleşte, descoperit de pescari

Data publicării:

Un homar cu logo-ul Pepsi „tatuat” pe un cleşte a fost găsit de o echipă de pescari canadieni în apropierea insulei Grand Manan, readucând în atenţie problema reziduurilor care ajung în oceane, informează The Guardian citat de News.ro.

Prins în apele din apropierea insulei Grand Manan şi a provinciei canadiene New Brunswick, homarul a fost observat de Karissa Lindstrand, în urmă cu peste o săptămână. Nici ea, nici restul echipei nu au mai întâlnit ceva asemănător.

Nu se ştie cum a ajuns cleştele homarului să fie „tatuat” cu logo-ul Pepsi. Unii consideră că homarul a crescut într-o doză de Pepsi care a ajuns pe fundul oceanului, în timp ce alţii cred că o parte din acea doză s-a prins cumva de homar.

Însă, Lindstrand contrazice aceste teorii. Potrivit ei, imaginea de pe cleştele homarului era pixelată, sugerând că aceasta nu provine de la o doză. În plus, imagina de pe o doză de Pepsi este mult prea mare pentru a se potrivi cu cea de pe cleştele homarului.

Lindstrand susţine că „tatuajul” homarului pare să provină de la o imagine printată, dar hârtia s-ar fi deteriorat în ocean. „Încă încerc să îmi dau seama cum s-a întâmplat”, a spus ea. 

Descoperirea pescarilor canadieni vine în contextul îngrijorărilor din ce în ce mai mari cu privire la cantitatea de reziduuri care se acumulează în oceanele lumii. Între 5 milioane şi 13 milioane de tone de plastic ajung în oceane anual şi sunt ingerate de păsări de apă, peşti şi alte specii marine.

Recent, cercetătorii au spus că există aproximativ 38 de milioane de piese de plastic, cântărind aproximativ 18 tone, care au ajuns într-una dintre cele mai îizolate locuri din lume – un atol de corali nelocuit din estul Pacificului de Sud. Oamenii de ştiinţă au găsit sute de crabi în dopuri de sticle sau chiar într-un cap de păpuşă.

Ulterior, în urma unei expediţii, a fost anunţat că plajele arctice sunt foarte poluate cu plastic, ceea ce confirmă faptul că plasticul este purtat spre nord din Atlantic, din Europa şi America de Nord.

Căpitanul echipei canadiene de pescari ar fi vrut să îl expună la un restaurant, alături de un homar translucid pe care l-a găsit recent. Însă, Lindstrand l-a pus într-o ladă, alături de ceilalţi homari de vânzare. Căpitanul a încercat în zadar să obţină homarul de la cumpărător.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coca-Cola achiziționează cel mai mare lanț de cafenele din Europa. Tranzacție de 5 miliarde de dolari

Partenerii noștri