Live

Fenomen fascinant pe cerul României, în noaptea aceasta. Astronom: Luna o să fie mai portocalie

Data actualizării: Data publicării:
Bucuresti

Pasionații de Astronomie vor avea parte de un spectacol marți noapte, pe cerul României. O eclipsă parțială de Lună va fi vizibilă din țara noastră în această noapte. Fenomenul va începe la ora 21 și 44 de minute, însă va fi vizibilă după ora 23. Maximul se produce la 31 de minute după miezul nopții, după care discul lunii se va lumina total din nou.

„Vremea este bună și de mult n-am mai avut o eclipsă cu vreme bună. Ne uităm la luna de la 23 și la 2 dimineața și vedeți ce se întâmplă

Luna intră în umbra Pământului și umbra Pământului e mereu pe cer, dar de data asta trece Luna prin ea, dar nu total, ci pe jumătate. O să vedem jumătate din Lună cum la 12 noaptea o să fie mai întunecată, cărămizie, portocalie, o să vedem. Nu contează ce culoare o să aibă. Contează fenomenul pe care o să-l vedem. Nu doar pasionații de Astronomie vor putea vedea acest fenomen. Orice om e pasionat de Astronomie, dar nu știe încă”, spune Adrian Șonka, directorul Observatorului Astronomic, din București.

Eclipsa începe la ora 21.44 când Luna se află aproape de orizontul de sud-est. Schimbări pe discul selenar se vor putea vedea atunci când Luna intră în umbra Pământului, începând cu ora 23.00. Atunci partea din dreapta a discului va începe să fie mai puțin strălucitoare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lasere „alimentate de lumina soarelui” ar putea fi noua sursă de energie în spațiu pentru călătorii pe Lună și pe Marte

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

China a trimis un nou echipaj cu trei astronauți pe stația spațială Tiangong. Care este scopul misiunii Shenzhou-19

Partenerii noștri