Explicații pentru poluarea crescută din București din ultimele 24 de ore: Este iarnă
A fost constatat un nivel mare de poluare, marți seară, în București. Situația a fost semnalată de o platformă independentă pentru măsurarea calității aerului din Capitală. Și miercuri dimineață, în centrul Capitalei, nivelul particulelor PM 2,5 era destul de ridicat, ajungând la 87, conform datelor aceleiași platforme de măsurare a calității aerului.
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Accident grav pe un șantier din Capitală. O placă de beton a căzut peste un utilaj în care ar fi o persoană
Care sunt cele mai „instagramabile” locuri din București, anul acesta de Crăciun
„Exagerat de scumpe”. Cartierele din România cu cele mai mari costuri ale vieții
400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Marți seară, în centrul orașului și în sud, nivelul particulelor PM 2,5 a ajuns la 100. Aceste particule se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și riscă să provoace probleme de sănătate.
Nivelul acestor particule a fost, de altfel, ridicat la toate punctele de măsurare a calității aerului din București, cu niveluri de peste 80-90. Și miercuri dimineață, în centrul Capitalei, nivelul particulelor PM 2,5 era destul de ridicat, ajungând la 87.
Andrei Corlan, consilier la Garda Națională de Mediu, a explicat la Digi24 că în ultima perioadă, fiind iarnă, pe fondul temperaturilor scăzute și al cadrului atmosferic care împiedică dispersia poluanților, pot fi acumulări importante de poluanți la nivelul solului.
"Iarna sunt cele mai multe depășiri ale valorilor limită ale PM 10, pentru că se cumulează emisiile din toate categoriile de surse – trafic, industrie, încălzire rezidențială.
Sunt zone în București unde încălzirea rezidențială se face pe lemn.
După verificarea de ieri, o echipă a Gărzii de Mediu a identificat un operator economic a cărui activitate ar fi putut influența valorile de la stația Lacul Morii", a declarat Corlan.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News