Live

TikTok face schimbări majore pentru a-i proteja pe copii și adolescenți de agresorii online

Data actualizării: Data publicării:
Sediull Tik Tok. Foto: GettyImages

TikTok anunță schimbări „revoluționare” în privința utilizatorilor copii sau adolescenți, în încercarea de a preveni manipularea și abuzarea acestora de către adulți, a anunțat compania, citată de The Guardian. Este vorba despre o serie de reguli foarte stricte pentru utilizatorii sub 16 ani.

Platforma, care are o limită de vârstă mai mică de 13 ani, a anunțat că utilizatorii sub 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru „duete” și nu vor mai putea fi marcate ca disponibile pentru descărcare.

Compania schimbă, de asemenea, setările implicite din aplicație pentru utilizatorii sub 18 ani. Cu excepția cazului în care modifică activ setările, tinerii cu vârste între 16 și 17 ani vor avea videoclipurile lor indisponibile pentru descărcare și numai prietenii vor putea înregistra duete. Și, pentru fiecare utilizator sub 18 ani, contul de TikTok va fi implicit „privat”, ceea ce împiedică pe oricine altcineva în afara prietenilorle vadă clipurile postate.

Schimbările inovatoare anunțate astăzi marchează următorul pas în misiunea noastră de a ne asigura că TikTok este o platformă sigură pentru toți utilizatorii noștri”, a spus Alexandra Evans, șefa europeană pentru siguranța copiilor a TikTok.

Acestea se bazează pe modificările anterioare pe care le-am făcut pentru a promova siguranța minorilor, inclusiv restricționarea mesajelor directe și a transmisiilor live pentru utilizatorii cu vârsta de 16 ani și peste, ca și permisiunea pentru părinți și tutori să stabilească marje de protecție pentru contul TikTok al adolescenților, lor prin intermediul funcției de asociere familială”, a adăugat ea.

ONG-ul britanic pentru protecția copiilor NSPCC a salutat schimbările.

Acesta este un pachet îndrăzneț de măsuri luat de TikTok și un pas extrem de binevenit, care va reduce oportunitățile pentru agresori de a contacta copiii. Agresorii profită de pandemie pentru a viza copiii care petrec mai mult timp online. solicităm ș altor platforme să fie la fel de proactive”, a spus Andy Burrows, șeful de politici online pentru siguranța copiilor din cadrul organizației.

Schimbările aduse aplicației vor afecta zeci de milioane de tineri utilizatori ai TikTok.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Controverse privind facturile publicate de Ciolacu. BoardingPass: E puţin probabil să fi fost emise în 2022, când au avut loc zborurile

„Recomandările toxice ale Telegram”. Cum promovează platforma conținut extremist (studiu)

Australia vrea să forțeze în continuare marile platforme digitale să plătească pentru afișarea știrilor

Poliția digitală a Europei, pusă la încercare de România: campania lui Călin Georgescu testează normele UE privind rețelele sociale

Partenerii noștri