Sistemul 112, bruiat de echipamente radio din SUA
Echipamentele ce funcţionează cu unde radio ne-omologate în Europa pun în pericol reţelele de telecomunicaţii şi bruiază serviciul de urgenţă 112. Chiar şi un simplu monitor pentru bebeluşi poate să facă probleme, avertizează specialiştii Autorităţii pentru Reglementare în Comunicaţii, care declară război tuturor celor care folosesc dispozitive periculoase.
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
„Aceste monitoare pentru copii mici, ele sunt destinate folosirii în Statele Unite și nicidecum în UE şi în ţara noastră, puteți observa pe ecran este spectrul telefoniei mobile 3G și 2G, în momentul în care voi deschide dispozitivul neconform, puteți observa ce impact puternic are asupra spectrului”.
Din categoria echipamentelor radio periculoase fac parte telefoanele fixe fără fir, sistemele de monitorizare pentru bebeluşi, staţiile de transmisie şi chiar jucăriile cu telecomenzi.
Cătălin Sonohat - Direcţia Regională Iaşi: „Dacă punem în funcțiune un telefon fără fir de tip DECT 60 adus din Statele Unite în apropierea unei stații de bază vom îneca recepția acesteia și în consecință nu vom mai putea iniția apeluri de pe acea stație, iar convorbirile în curs de desfășurare se vor întrerupe în cazuri extreme se poate ajunge până acolo că nu se poate folosi serviciul de urgențe”.
Numai în judeţele din zona Moldovei au fost descoperite zeci de astfel de dispozitive neconforme.
Bogdan Stănescu - Direcţia Regională Iaşi ANCOM: „Mare parte din echipamente provin pe căi vamale, sunt practic colete trimise din SUA, către părinții acelor persoane, dar, repet, pentru că lumea nu este informată nu au de unde să știe”.
În perioada următoare, inspectorii vor merge cu un detector special prin toate oraşele Moldovei. Amenda poate ajunge până la 5000 de lei în cazul în care utilizatorii sistemelor ilegale nu le scot din funcțiune, deși au primit avertisment.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News