Primul detector de minciuni online
Imaginați-vă că primiți un e-mail sau un mesaj pe conturile de socializare și vreți să aflați dacă interlocutorii sunt sinceri sau nu. În curând ne va ajuta un poligraf online, creat de o echipă de ingineri americani.
CTP: Manipularea și-a atins scopul
CTP: A fost incorect ce am făcut
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Algoritmul cu învățare automată dezvoltat la Universitatea de Stat din Florida își poate da seama când cineva minte. Și are o acuratețe de 85 la sută. Spre deosebire, oamenii care au făcut aceleași teste ca sistemul reușesc să-și dea seama de diferențe abia în proporție de 50 la sută.
Ca să-i verifice eficiența, cercetătorii au creat un joc online, iar cei 40 de subiecți au primit aleatoriu roluri de păcătoși și sfinți. Timp de 80 de sesiuni de joc, sistemul a descoperit niște detalii care fac diferența între cei care spun adevărul și cei care au ceva de ascuns.
Mincinoșii răspund mai repede și folosesc des cuvinte precum „întotdeauna” sau „niciodată”. În schimb, cei care spun adevărul se gândesc mai mult înainte să răspundă , tastează mai lent și utilizează expresii precum „este posibil să”. În plus, au tendința să spună mai des „nu”.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News