Serviciile secrete americane susțin că Rusia se află în spatele dezinformărilor legate de Tim Walz

Data actualizării: Data publicării:
Tim Walz
Serviciile de informații americane nu au dezvăluit detalii despre ce fel de știri false despre Walls au fost răspândite pe Twitter. Foto: Profimedia

Agențiile de informații americane susțin că dezinformările menite să îl discrediteze pe Tim Walz, candidatul la vicepreședinție al Partidului Democrat, au fost create și diseminate pe rețelele de socializare de conturi legate de Rusia, scrie CNN.

În ultima săptămână, o înregistrarea audio editată care îl viza pe Walz a circulat pe X (Twitter). După cum au raportat serviciile de informații americane, înregistrarea conținea „mai mulți indicatori de manipulare care sunt în concordanță cu eforturile și tacticile de influență ale actorilor ruși”.

Unele postări care răspândesc conținut fals despre coechipierul Kamalei Harris la alegerile din SUA au adunat sute de mii de vizualizări și au fost distribuite de activiști de extremă dreapta, au adăugat serviciile de informații americane.

Serviciile de informații americane nu au dezvăluit detalii despre ce fel de știri false despre Walls au fost răspândite pe Twitter.

Între timp, Morgan Finkelstein, purtătorul de cuvânt al campaniei Harris-Walz, și-a exprimat îngrijorarea că acoperirea mediatică a falsurilor ar putea amplifica afirmațiile false. „Credem că este posibil să acoperim operațiunea de direcționare rusească fără a da o expunere suplimentară afirmațiilor lor false, care au fost deja bine dezmințite”, a declarat Finkelstein.

Serviciile secrete americane au raportat anterior că adversarii străini vor încerca să influențeze alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, adaptându-și operațiunile la evenimentele politice interne din țară.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri