Prima monedă virtuală românească
România intră în lumea monedelor virtuale şi va lansa curând prima criptomonedă. În spatele proiectului sunt IT-işti încurajaţi de succesul Bitcoin, care în ultimii ani a avut o creştere accelerată.
Bitcoin și celelalte criptomonede se prăbușesc
Ce trebuie să știm când investim în criptomonede
Străini înșelați de un român cu 3 milioane de dolari
Cele mai bune locuri pentru minarea de criptomonede
Temeri că Bitcoin a devenit o bulă speculativă
„Mama tuturor bulelor” s-ar putea sparge în curând
Investitorii pariază pe bitcoin, aur și whisky
Concertele anului 2025: Justin Timberlake vine prima dată în România, Andre Rieu revine la Cluj
Culisele aderării României la spațiul Schengen. Predoiu: A contat schimbarea fundamentală a abordării noastre
Criptomonedele nu sunt emise de vreo bancă, ci de o platformă virtuală, printr-un procedeu extrem de complex. În funcţie de cererea pe piaţă, acesteia îi scade sau îi creşte valoarea.
Adrian Stratulat, lead evangelist: Ideea din spatele criptomonezilor a fost să descentalizăm sistemul monetar, să nu mai avem o singură instituţie care să stabilească politica monetară la nivelul unei societăţi.
Banii virtuali se obţin printr-un proces numit minare, prin care nişte calculatoarea ultraperformante legate la platforma virtuală rezolvă formule matematice complexe. Cu cât mai dificile, cu atât creşte şi valoarea monedei obţinute.
Adrian Stratulat lead evangelist: Sunt anumite tipuri de minare care utilizează mai mult memoria internă sau procesorul, altele care folosesc procesorul grafic şI altele care favorizează chiar dispozitive hardware specializate pentru minare.
Adrian Stratulat, lead evangelist: Există exchange-uri, puncte în care poţi să iei o criptomonedă şi să o transformi într-o valută reală, în euro în lei sau în dolari.
Portofelele digitale în care se ţin criptomonedele sunt foarte sigure şi nu pot fi sparte de infractori cibernetici, susţin cei care lucrează cu astfel de platforme.
Alexandru Ionuţ Budişteanu, lead developer: Sunt nişte algoritmi matematici în spate care creează o securitate enormă în criptomonede.
Şi IT-işti de la noi se pregătesc să lansesze prima criptomonedă românească. Vor ca moneda lor să poată fi accesată de orice persoană, indiferent dacă are sau nu cunoştinţe în domeniu.
Ionuţ Alexandru Panait, leader platform developer: Dacă în momentul de faţă aveai nevoie să descarci 200 de gb şi să ai cunoştinţe de programare ca să minezi în terminal, acum conceptul pe care îl aducem noi e piaţă, poţi să faci acelaşi lucru doar deschizănd browserul şi căutând platforma noastră.
Prima criptomonedă, Bitcoin, a fost creată în 2009, iar fenomenul continuă să ia amploare.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News