Oferte de vacanță foarte bune sau capcane ale atacatorilor cibernetici? Cum poți evita să pici în plasa infractorilor
Ofertele de vacanță prea bune ca să fie reale sunt noua metodă folosită de atacatorii cibernetici pentru a pune mâna pe banii sau datele personale ale oamenilor. Site-urile marilor companii aeriene sau a agențiilor de turism sunt copiate de atacatori. Verificarea link-urilor, este principala măsură de de precauție, atrag atenția specialișii în securitate cibernetică.
„Iubirea prefăcută”, una dintre cele mai folosite escrocherii pe internet
România, ținta hackerilor ruși
Alertă privind oferte false de vacanțe
Site-urile principalelor aeroporturi din România, atacate de hackerii proruși
Anonymous România, reacție la atacul Killnet
Atacatorii cibernetici se ascund în spatele știrilor false
Telefoanele din recepția hotelurilor sună continuu pentru rezervări la munte
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Biletele de avion sunt la mare căutare în special în sezonul vacanțelor de vară. Din neatenție, mulți pot cădea în capcana atacatorilor cibernetici care promit prețuri foarte mici pentru bilete, ori locuințe de închiriat.
Infractorii cibernetici falsifică astfel de site-uri de unde se pot cumpăra bilete de avion sau chiar site-urile marilor companii aeriene. Dacă utilizatorii pică în plasa atacatorilor riscă să rămână fără datele personale și cele ale cardului.
- Merg pe partea asta oficială, nu prea am încredere... În mare parte se vede dacă e ceva în neregulă pe site sau nu. Un simplu acces pe site-ul respectiv și îți dai seama de niște lucruri. Să vedem acolo contactul, de ce țări aparțin numerele de telefon.
- Mergem cu companii sau prin agenții pe care le cunoaștem, cu care avem experiență, pe recomandări și prin companii de care am auzit.
-Verificăm site-ul dacă e pe https, dacă e securizat...
Menținerea wifi-ului sau a bluetooth-ul pornite și conectarea în conturile personale de pe alte computere îi pot ajuta pe atacatori să fure mai ușor datele utilizatorilor, atrag atenția specialiștii în securitate cibernetică.
Mihai Rotaru - reprezentant DNSC: Astfel de fraude au mai fost făcute de atacatorii cibernetci și în anii anteriori. Atunci infractorii promiteau bilete de avion gratuite în numele marilor companii aeriene, sub forma unui mesaj pe WhatsApp.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News