Live

Noi mesaje de phishing. Escrocii pretind că strâng criptomonede pentru eliberarea fondatorului Telegram

Data actualizării: Data publicării:
Fondatorul Telegram are nevoie de "ajutor". Foto: Profimedia

Experții Kaspersky Lab au descoperit mesaje spam în limba engleză în care escrocii pretind că strâng bani pentru a-l ajuta pe fondatorul Telegram, Pavel Durov, care a fost reținut în Franța.


E-mailurile spam din partea unei presupuse organizații pentru drepturile omului au început să fie trimise a doua zi după ce au apărut primele știri despre detenția lui Pavel Durov, a menționat Kaspersky într-un comunicat, scrie Meduza.

Mesajele escrocilor spun că „ se străduiesc să asigure libertatea lui Pavel Durov și să protejeze drepturile oamenilor din întreaga lume”, spune Kaspersky Lab. Destinatarii e-mailurilor sunt rugați să „contribuie la această cauză” și să transfere criptomonede într-unul dintre portofelele specificate.

Mesajele sunt bine formulate și redactate fără cuvinte-cheie precum „sprijin”, „donați” sau „strângeți”, astfel încât să treacă de filtrele de spam. De asemenea numele organizațiilr pentru care se presupune că strâng fonturi sunt schimbate destul de des, pentru a nu bate la ochi.

Poliția franceză l-a reținut pe Pavel Durov, fondatorul Telegram, pe 24 august când a zburat cu un avion privat spre Paris. El a fost reținut în cadrul unei anchete penale demarate pe 8 iulie, împotriva unor persoane neidentificate pentru 12 capete de acuzare.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serviciul de mesagerie Telegram a fost interzis în Ucraina pentru militari și oficiali ai statului

Cum a fost vânat Pavel Durov. Modul în care poliția franceză care investiga „exploatarea sexuală online” a ajuns la șeful Telegram

Şeful spionajului militar ucrainean: Telegram este o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Rețeaua româno-bulgară care a păgubit SUA cu 1 milion de dolari a fost prinsă. Cum acționau

Partenerii noștri