Live

Cine este Peter Todd, persoana identificată într-un documentar HBO ca fiind misteriosul creator Bitcoin

Data publicării:
Dacă Peter Todd este Satoshi și ar mai avea acces la portofoliul inițial al creatorului Bitcoin, el ar fi unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Captură foto: X

Un nou documentar difuzat de HBO susține că a rezolvat una dintre cele mai mari mistere din lumea criptomonedelor: identitatea reală a inventatorului Bitcoin. Potrivit realizatorului documentarului, ar fi vorba despre Peter Todd, un expert cripto din Canada, scrie BBC.

Singura problemă cu această teorie este că Todd respinge clar afirmația. „Nu eu sunt Satoshi Nakamoto”, a scris Todd pe contul său de X (Twitter).

Dacă Satoshi mai deține controlul asupra portofoliului său de criptomonede, el ar fi unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Peter Todd este un dezvoltator important al Bitcoin și a fost creditat cu multe inovații în cadrul primei și celei mai mari criptomonede din lume.

Înainte de difuzarea documentarului, peste 44 de milioane de dolari au fost pariați pe site-ul de pariuri cripto Polymarket în încercarea de a ghici numele celui care va fi identificat drept Satoshi.

Cullen Hoback, care a încercat în trecut să afle identitatea reală a lui Q, creatorul conspirației QAnon, a spus că a ajuns la această concluzie după ani de zile de cercetări și interviuri.

Una dintre dovezile prezentate este o postare online făcută de Todd care părea a fi o continuare a unui alt mesaj postat de Satoshi.

Un alt indiciu a fost o afirmație făcută de Todd, care a spus mai demult că a distrus un număr uriaș de monede digitale în mod intenționat.

Potrivit unei teorii, Satoshi a distrus în mod intenționat accesul la uriașa cantitate de bitcoini care au fost folosiți inițial pentru a porni această criptomonedă.

Acele 1,1 milioane de monede digitale, reprezentând 5% din toate monedele bitcoin, ar avea o valoare uriașă azi, dar nu au fost niciodată cheltuite sau transferate.

Todd susține că istoricul postărilor sale online indică faptul că nu a fost implicat în crearea Bitcoin pentru că era „prea ocupat cu școala și munca”.

Adam Black, unul dintre principalii dezvoltatori Bitcoin și un alt potențial candidat pentru rolul lui Satoshi, a postat pe X înainte de difuzarea documentarului: „Nimeni nu știe cine este Satoshi, iar ăsta este un lucru bun.”

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cine este, de fapt, creatorul Bitcoin? Un documentar susține că a rezolvat unul dintre cele mai mari mistere din lumea tehnologiei

Tudor Giurgiu vrea să facă un documentar despre Nadia Comăneci și să îl lanseze la 50 de ani de la Olimpiada de la Montreal, în 2026

Charles Chaplin s-a născut într-o căruță, într-o familie de rromi: Un nou documentar explorează originile marelui actor

Prince, acuzat de fostele iubite de abuz fizic și emoțional într-un documentar ce urmează să fie lansat

Partenerii noștri