2.0. Noile tehnologii NATO, într-un reportaj exclusiv Digi24
O clădire inteligentă, supra-securizată cu ajutorul celor mai noi sisteme şi tehnologii. Aşa arată noul sediu NATO, de al cărui proiect de construcţie s-a ocupat chiar un român. Este o adevărată cazemată contemporană, pe care echipa emisiunii 2.0 a filmat-o în exclusivitate.
Zaharova acuză autoritățile de la Chișinău că vor să integreze R. Moldova în România, ca să ajungă în NATO
Ucraina spune că o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al României. MApN: „Nu a fost confirmată”
Călin Georgescu spune că „va evalua” scutul de la Deveselu, dacă va ajunge președintele României
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
Avioane F-18 Hornet în România
Klaus Iohannis a discutat cu Biden despre candidatura sa la șefia NATO
Geoană, despre anunțurile lui Macron
Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari
Noul sediu al Alianţei Nord Atlantice a fost proiectat în aşa fel încât să garanteze securitatea tuturor comunicaţiilor electronice NATO, dar şi a reprezentanţilor tuturor celor 29 de ţări membre, care îşi desfăşoară activitatea aici. Clădirea este supravegheată cu ajutorul a peste 1.000 de camere video şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 250.000 de metri pătrați.
Mutarea din vechiul sediu NATO a fost supervizată de către Bogdan Lăzăroae, un cetăţean american de origine română.
Bogdan Lăzăroae - directorul biroului de tranziţie al NATO HQ: Ceea ce vedem aici este macheta întregului campus. Noi suntem în clădirea principală care este aproape în mijlocul campusului. Sunt 4.200 de oameni care lucrează zi de zi în clădire. Este unică pentru că sunt 29 de ambasade şi reprezentaţii militare sub un singur acoperiş. Este unică din punct de vedere arhitectural. Este unică din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al securităţii, dar mai mult decât orice, este un efort internaţional.
Iulia Ionescu, jurnalist Digi24: Cum vă orientaţi voi aici în clădire?
Bogdan Lăzăroae - directorul biroului de tranziţie al NATO HQ: Am dezvoltat o aplicaţie împreună cu colegii noştri de la NCIA, din Haga. Îmi spune numărul biroului şi îmi arată exact traseul, la cel nivel sunt eu, pe unde trebuie să merg pe jos, ce lift trebuie să iau, până la ce etaj şi biroul în care se află, inclusiv distanţa.
NATO s-a mutat ultima dată în anul 1967 de la Paris la Bruxelles, iar atunci Alianţa Nord Atlantică avea doar 15 membri. Între timp, clădirea care i-a găzduit pe reprezentanţii NATO timp de 50 de ani a ajuns neîncăpătoare.
Jamie Shea - fost purtător de cuvânt al NATO: A durat cinci ani, adică mare parte din perioada dedicată construcţiei, să punem la punct tehnologia clădirii.
Întreaga poveste a clădirii, a sistemelor lor de securitate şi a noilor tehnologii NATO, o aflaţi duminică, de la ora 11:30, la emisiunea 2.0.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News