În Rusia este la modă să îţi implantezi cipuri sub piele. Ce speră să obţină cei care experimentează pe propriile corpuri
Implantarea de cipuri sub piele a devenit o nouă modă printre tinerii ruşi care se numesc pe ei înşişi „biohackeri”. Ei se folosesc de tehnologie pentru a îşi îmbunătăţi şi prelungi vieţile, iar totul s-a transformat într-o adevărată mişcare, relatează Daily Mail.
„Biohacking-ul” este o mişcare globală la care se alătură din ce în ce mai mulţi oameni de pe tot mapamondul. Ruşii de la care a plecat întreaga mişcare au început să îşi implanteze cipuri sub piele pentru a îşi „upgrada” corpurile cu tehnologie experimentală.
Tehnologia originează din Silicon Valley şi conform celor care o folosesc ea ajută la menţinerea sănătăţii şi le permite să îşi crească speranţa de viaţă. Tehnicile de „biohacking” le permit să îşi studieze markerii biochimici legaţi de vârsta lor biologică.
Cu ajutorul implanturilor şi cu un regim exhaustiv de exerciţiu şi dietă ei spun că îşi pot prelungi vieţile. Vladislav Zaitsev este unul dintre biohackeri. Cu ajutorul unui bisturiu, el face o incizie în partea de piele dintre degetul mare şi arătător. Acolo implantează un mic cilindru de sticlă.
Alexei Rautkin, un programator de 24 de ani, a mers la Zaitsev pentru a i se face un implant cu microcip în mână. „M-am decis să îmi fac un astfel de implant în urmă cu mult timp. Este convenabil şi există şi un fel de exclusivitate pentru că nu prea multă lume are astfel de implanturi”, a spus Rautkin.
Deşi nu este clar cât de mulţi „biohackeri” sunt în Rusia, mişcarea se răspândeşte cu viteză. Există deja forumuri pe reţelele sociale, conferinţe şi firme care încearcă să satisfacă nevoile celor care îşi doresc astfel de implanturi.
Zaitsev a renunţat la facultatea de medicină, însă s-a folosit de cunoştiinţele acumulate pentru a învăţa tehnici de inserare a cipurilor sub piele. El a captat atenţia la nivel naţional în 2015 după ce a scos un cip dintr-un abonament la metroul din Moscova, l-a dizolvat în acetonă, l-a îmbrăcat în silicon, după care l-a introdus în mâna sa.
Discul, de mărimea unei monede, este încă vizibil în mâna sa, însă acum a fost reprogramat pentru a funcţiona ca un card bancar. Zaitsev şi-a pus, de asemenea, magneţi în vârfurile degetelor, pentru a le folosi pentru trucuri la petreceri.
El spune că mişcarea are ca scop folosirea tehnologiei pentru a facilita activităţi de zi cu zi. Conform informaţiilor obţinute din comunităţile online, în jur de 1000 de ruşi au fost „cipaţi”. Majoritatea îşi implantează carduri de acces pentru serviciu sau pentru transportul în comun, iar alţii îşi instalează magneţi care vibrează atunci când merg spre nord.
În jurul lumii, microcipurile implantate sunt folosite pentru a porni maşini, telefoane, calculatoare sau imprimante. Ele pot monitoriza temperatura corporală şi pot stoca informaţii medicale sau financiare. Magicienii profesionişti le folosesc pentru a îşi face mai bine trucurile.
Antreprenorul Stanislav Skakun spune că această activitate are ca scop prelungirea vieţii, poate chiar pentru mii de ani, o idee cunoscută sub numele de transumanism. El merge în mod regulat la o clinică privată de unde i se ia sânge pentru mai multe tipuri de analize.
Cu ajutorul lor, el îşi măsoară constant mai mulţi markeri biochimici, după care consumă flacoane întregi de vitamine şi suplimente alimentare. Deşi nu vrea să vorbească foarte mult despre ce fel de pastila ia, Skakun spune că suplimentele includ iod, vitamina D, magneziu şi probiotice.
Pe lângă teste genetice pentru a identifica factori de risc personal şi pentru a îi neutraliza, el îşi face analize şi pentru inflamaţii, nivelul colesterolului, al glucozei din sânge, pentru densitate osoasă, nivelul cortizolului sau pentru eficienţa sistemului său imunitar. El spune că în ultimii cinci ani, vârsta sa biologică nu a crescut deloc.
„Noi credem că îmbrătrânirea a fost introdusă în genomul nostru sub forma unui program, iar singură metodă pentru a o preveni este să spargem acest program”, a mai spus el.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News