Video&Foto Imagini spectaculoase cu fenomenul Perseidelor. Ploaia de stele este la apogeu în această noapte
Fotografi din întreaga lume au surprins imagini spectaculoase cu „stelele căzătoare”, așa cum sunt cunoscute Perseidele. Fenomenul este la punctul maxim în noaptea de 12-13 august. Clipuri video cu ploaia de stele surprinsă în România au apărut și pe rețelele sociale.
Perseidele au primit acest nume de la faptul că meteorii par să se îndrepte spre Pământ dinspre constelația Perseus. „Steaua căzătoare” este în fapt o dâră luminoasă lăsată pe cer de o particulă care are un diametru de sub 1 mm, dar care aprinde aerul atunci când intră în atmosfera Pământului.
@blue_goose_photos Perseids Meteor Shower 2024 A lot of satellites and planes in my light polluted backyard but oh well! It's better than a cloudy night! #nwi #bgp #fyp #astrophotography #astronomy ♬ stellar (Slowed + Reverb) - .diedlonely & énouement
Frecarea cu aerul face ca acestă particulă să emită lumină, prin ionizare. Pentru o fracțiune de secundă putem vedea cu ochiul liber acest fenomen, denumit de astronomi meteor.
Perseidele sunt resturi lăsate în urmă de cometa 109P/Swift-Tuttle, e care Pământul le întâlnește în acelaşi punct al orbitei sale, pe unde trece în perioada iulie-august.
@vladtoropoc Perseide, august 2024 #fyp #perseide #perseid #perseidmeteorshower #perseidmeteorshower2024 #fallingstars #fy #romania #sinaia #astronomy #galaxy #photography #nikon #nikoncreators #nikonphotography #timelapse ♬ stellar - .diedlonely & énouement
Pentru a vedea cel mai bine Perseidele, ideal ar fi să vă aflați departe de poluarea luminoasă din orașe. Cei care vor observa fenomenul din zonele cu cer curat, în condiții ideale, pot vedea până la 100 de meteori pe oră, în timp ce din orașe se pot vedea doar 10-20 de meteori pe oră.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News