Live

(P) Compară telefoane înainte de achiziție - Ghid de comparare

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gulliver/GettyImages

Atunci când îți cauți un telefon nou, nu trebuie să te uiți doar la design sau să alegi ultimul model ca să fii în trend. Compară telefoane și vezi care este mai potrivit nevoilor tale. Dacă nu ești o persoană tehnică, poate fi dificil să știi la ce specificații să te uiți.

În acest ghid, te vom ajuta să înțelegi care sunt specificațiile importante și cum poți să compari două telefoane pentru a alege modelul care ți se potrivește.

Așa cum bine știi, alegerea unui telefon este subiectivă, deoarece fiecare persoană are nevoi diferite. Așadar, să vedem care sunt termenii de comparatie cand vine vorba de telefoane.

  1. Sistemul de operare

Primul lucru la care trebuie să te uiți atunci când alegi un telefon este sistemul de operare. În prezent pe piață există 3 sisteme cunoscute și acestea sunt: iOS, Android și Windows. iOS-ul este specific telefoanelor iPhone, vândute de compania Apple.

Sistemul de operare Android este utilizat de mai multe branduri producătoare de telefoane, precum Samsung, LG, HTC și Huawei. Windows este utilizat doar de producătorul Nokia. Dacă îți dorești un telefon cu sistem de operare performant, atunci poți opta pentru un telefon cu iOS sau Android. Trebuie însă să știi că telefoanele iPhone nu au conectivitatea pe care o au telefoanele care rulează pe Android.

  1. Producătorul telefonului

Un alt lucru important pe care trebuie să îl iei în considerare este producătorul telefonului. Printre cele mai bune sunt Apple, Samsung și Huawei. Apple este lider pe piață, însă telefoanele iPhone de ultimă generație sunt foarte costisitoare.

Samsung este o alegere bună atunci când îți dorești un telefon performant la un preț rezonabil. Dacă vrei un telefon bun cu un preț mai mic, atunci poți opta pentru un Huawei. În general telefoanele Huawei sunt dotate cu dual sim, ceea ce poate fi util pentru persoanele care au telefon de serviciu și telefon personal.

  1. Memoria telefonului

Compară telefoane și pe baza memoriei. Un telefon performant trebuie să aibă minim 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Asigură-te că telefonul prezintă slot pentru card de memorie. Astfel, poți avea până la 256MB de memorie cu ajutorul unui simplu card.

  1. Afișaj

În această categorie intră tipul display-ului, dimensiunea display-ului, rezoluția și funcții extra (dacă există). În ceea ce privește tipul display-ului, cele mai bune telefoane au display Super AMOLED.

Dimensiunea display-ului o vei alege în funcție de nevoile tale. Dacă îți dorești un telefon pe care să îl utilizezi pentru jocuri sau pentru a lua notițe și pentru a urmări filme și seriale în drum spre muncă, optează pentru un ecran mai mare cu o diagonală a display-ului de minim 5 inch.

O rezoluție bună (număr de pixeli) optează pentru aproximativ 2960 x 1440 px. Există și telefoane cu rezoluții mai bune, însă prețul crește considerabil.

  1. Foto-video

Dacă îți place să faci poze cu telefonul, în prezent ai mii de telefoane performante cu 2 sau 3 camere. Există și telefoane cu 3 camere pe spate și una frontală. Asigură-te că telefonul tău are o cameră de cel puțin 12 MP și o cameră frontală de 8 MP. De asemenea, trebuie să știi că există telefoane cu rezoluție video 4K dacă ești un împătimit al filmulețelor video.

Du-ți pasiunea pentru fotografie mai departe cu diferite funcții extra care te ajută să creezi imagini remarcabile. Printre aceste funcții extra se numără panorama și camera dual pixels.

  1. Durata de funcționare a bateriei

Cu siguranță nu îți dorești un telefon care trebuie încărcat o dată la 3 ore. De aceea, compară telefoane cu baterii cu o capacitate de aproximativ 3000 mAh. Aceste baterii sunt printre cele mai performante din piața și îți mențin telefonul activ până la 20 de ore (în timpul unei convorbiri).

Aceste sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în considerare în momentul în care îți dorești să îți achiziționezi un telefon. Desigur, există și alte funcții extra care te vor atrage, dar prețul crește considerabil.

În funcție de bugetul tău și de ceea ce cauți la un telefon (baterie, afișaj sau cameră performantă) alege un telefon care să îți fie util.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Poliția europeană poate accesa datele de pe telefoanele mobile pentru infracțiuni minore, a decis Curtea de Justiție a UE

„Închideți telefoanele acum!” Cum a transformat Israel războiul împotriva Hezbollah folosind „un cal troian modern”

Un poliţist suspectat că a luat mită şi a introdus telefoane mobile într-un centru de reţinere, arestat la domiciliu

Olanda interzice telefoanele mobile, ceasurile inteligente și tabletele în școli. Și alte țări iau măsuri similare

Partenerii noștri