Live

2.0. Cum sunt realizate smartphone-urile momentului

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Schimbări majore în fabricile unde sunt realizate unele dintre cele mai puternice smartphone-uri ale momentului. Sud-coreenii de la Samsung plănuiesc să închidă liniile de productie din Tianjin, China, după ce s-au confruntat cu scăderi ale vânzărilor, în timp ce cheltuielile cu forța de muncă au crescut. Cu toate acestea, în 2018, au extins uzina din India, iar în fabrica din Coreea de Sud au fost produse anul trecut peste 40 de milioane de flagship-uri Samsung. Cum sunt realizate celebrele telefoane şi în ce condiţii, aflaţi duminică, de la ora 11:30, la emisiunea 2.0, pe Digi24.

Coreea de Sud, China, India, Vietnam, Brazilia și Indonezia. Sunt țările în care cel mai mare producător de smartphone-uri din lume deține fabrici impresionante, unde lucrează zeci de mii de angajați. Numai în cele două uzine situate la nord de Hanoi, în Vietnam, sunt fabricate în jur de 240 de milioane de dispozitive pe an, iar sud-coreenii au planuri de dezvoltare. Cu o investiție de trei miliarde de dolari, vor să ajungă la o capacitate de producție de 270 de milioane de unități, în cele două fabrici care produc jumătate dintre modelele de smartphone-uri ale companiei.

Folosirea roboţilor eficientizează procesul de fabricaţie. În doar 13 minute, 14 maşinării uriaşe reuşesc să conecteze bateria la circuitul imprimat al device-ului, să le monteze în spatele display-ului şi să le sigileze în carcasă. În total, durează doar jumătate de oră să construiască întreg dispozitivul, cu tot cu instalarea sistemului de operare, timp în care doar doi sau trei oameni intră în contact cu smartphone-ul. Greul revine, însă, sistemelor automatizate şi senzorilor care pot detecta orice defect sau eroare de funcţionare.

În fabrici, roboţii transportă componentele pe linia de asamblare şi se plimbă pe trasee bine definite. Aportul uman intervine mai mult în etapa de verificare a device-urilor. Fiecare baterie este supusă unei presiuni de 13 kilonewtoni. Imaginaţi-vă în jur de 3.000 de kilograme aşezate direct pe acea baterie, care ar trebui să suporte greutatea fără să fie distrusă. Urmează testele în laborator pentru verificarea calităţii şi a durabilităţii produselor. Smartphone-urile sunt scăpate intenţionat de la înălţimi diferite, sunt întoarse pe toate părţile şi manevrate astfel încât să poată fi calculat nivelul de impact pe care îl pot suporta.

Citiți și: Ce noutăți aduce Samsung prin Galaxy S10?

Noutățile aduse de Samsung la telefoanele Galaxy S10. Numărul camerelor ajunge la 5. Care sunt prețurile

Cât costă noul model Samsung Galaxy Fold

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

(P) Black Friday la Xiaomi: cele mai căutate produse au prețuri reduse chiar și la jumătate, până pe 25 noiembrie

Cine pleacă ultimul, AI stinge lumina: Cum arată un ecosistem bazat pe inteligență artificială și beneficiile sale pentru utilizatori

Cum devine mai ușoară viața noastră de zi cu zi grație ultimelor inovații AI

Opt emoji noi pentru telefoane și computere. Ce reprezintă cel mai așteptat dintre ele

Partenerii noștri