VIDEO Cum acționează pastila electronică eficientă în reglarea senzației de foame
Noile tehnologii ne ajută și la dietă. A fost inventată o pastilă electronică pentru a regla senzația de foame. Aceasta va bloca relația dintre nervii aflați în stomac și creier.
Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani
Lista alimentelor recomandate pe timp de caniculă
Ce mâncăm dacă lucrăm de acasă?
Ce este food coma?
Obiceiurile proaste ale românilor. Cum își fac bătrânețea un coșmar
Mihaela Bilic, despre Postul Paștelui
Cum vom putea avea un corp atletic și sănătos fără efort
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o pastilă electronică care le permite să anuleze conexiunea dintre nervii stomacali și creier, pentru a anula senzația de foame. Pastila ar putea ajuta în cazul unor boli, cum ar fi obezitate sau diabet.
Tractul gastrointestinal este căptușit cu peste 100 de milioane de nervi, cunoscuți sub numele de "sistemul nervos enteric". Acest sistem este atât de complex încât a fost supranumit "al doilea creier".
În timp ce acesta controlează digestia în mod autonom, fără aport din partea creierului, cele două sisteme comunică unul cu celălalt, folosind o rețea de semnale chimice și electrice cunoscută sub numele de "axa intestin-creier".
Cercetările au legat axa intestin-creier de diabet, tulburări de dispoziție, cogniție și multe altele.
Când stomacul este gol, de exemplu, celulele endocrine din sistemul nervos enteric încep să elibereze un anumit hormon, care apoi călătorește prin fluxul sanguin către creier, determinând senzația de foame. Pastila electronică va interveni în acest proces.
Experții au testat deja pilula electronică pe porci, iar rezultatele au fost excelente. În plus dispozitivul ingerabil este minim invaziv.
Pilula electronică dezvoltată de cercetătorii de la MIT conține o baterie ce costă doar un dolar, deja aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare în alte dispozitive ingerabile, care trimite un curent prin electrozi minusculi de pe suprafața sa.
Pentru a asigura un contact adecvat cu țesutul stomacal, cercetătorii au adăugat șanțuri pe suprafața pilulei care scot lichidul de pe electrozi - acel design a fost de fapt inspirat de o șopârlă, diavolul spinos australian, ai cărui solzi crestați îl ajută să colecteze apa de pe piele.
Acea suprafață poate gestiona fluidul care ar putea împiedica electrozii să atingă țesutul din stomac, astfel încât să poată furniza în mod fiabil stimularea electrică.
În prezent, pilula electronică a MIT funcționează continuu, dar cercetătorii spun că versiunile viitoare ar putea fi pornite sau oprite de la distanță.
Deoarece dispozitivul este "relativ simplu", echipa MIT speră că testele pe oameni ar putea începe în trei ani.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News