Paleontologii au descoperit o mare calitate pe care o aveau mamuții
Mamuţii aveau grijă unii de alţii, spun paleontologii americani. Urmele găsite recent într-un sit din Statele Unite dezvăluie indicii despre o familie de mamuţi columbieni.
Sumele uriașe cheltuite de candidații la alegerile prezidențiale din SUA
Prima reacție SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: „SRI nu are date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”
Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Milton din Florida: A fost pericol. Multă lume a plecat prea târziu
SUA, amenințate de un uragan de nivel 5, la mai puțin de zece zile după ce Helene a ucis sute de oameni
Cazul gimnastelor Ana Bărbosu și Jordan Chiles: Cum încearcă SUA să întoarcă rezultatul care i-a adus româncei medalia de bronz la JO
Rețeaua româno-bulgară care a păgubit SUA cu 1 milion de dolari a fost prinsă. Cum acționau
Armata Română a publicat proiectul de lege pentru achiziția de avioane F-35. Când vor fi scoase F-16 din dotarea Forțelor Aeriene
Zeci de coloniști israelieni au incendiat case și mașini într-un sat de palestinieni din Cisiordania. Un om a murit. Reacția SUA
Trump o atacă pe Kamala la întâlnirea cu Netanyahu: „Nu știu cum ar putea cineva care este evreu să voteze cu ea”
Traseul din Lake County a fost descoperit de un paleontolog american în 2014. Abia anul trecut au primit aprobarea să facă excavări.
Săpăturile au scos la iveală 117 amprente care datează de acum 43.000 de ani şi despre care se crede că ar aparţine unor mamuţi columbieni care se deplasau dintr-un teritoriu într-altul.
20 de urme le-au atras atenţia cu adevărat specialiştilor, pentru că ar fi vorba despre o întreagă familie. Uneori, astfel de amprente dau mai multe detalii despre aceste creaturi decât oasele lor, spun paleontologii americani.
În acest caz a fost vorba despre o femelă adultă, care şchiopăta, şi mai mulţi pui care o înconjurau, o apărau şi o ajutau să se deplaseze mai departe.
Pentru alte știri despre știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, cu Teodora Safta. Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News