Live

GALERIE FOTO Mormânt vechi de 1.400 de ani, descoperit în China. Ce au aflat arheologii despre cei îngropați

Data actualizării: Data publicării:
Mormântul a fost descoperit pe vechiul Drum al Mătăsii. Foto: Agerpres / Xinhua / Li An)

Un mormânt vechi de 1.400 de ani, în care au fost identificate atât elemente budiste, cât şi ale unei religii persane, a fost descoperit în provincia Henan din centrul Chinei, relatează luni Xinhua, preluată de Agerpres. Zona se află pe traseul Drumului Mătăsii, posibilă explicație pentru multiplele influențe culturale. 

Mormântul din cărămidă, care conţine un pat din marmură albă, datează din timpul dinastiei Sui (581-618) și a fost excavat în districtul Long'an din oraşul Anyang, a declarat Jiao Peng, directorul departamentului de excavaţii din cadrul Institutului de arheologie şi cercetare a relicvelor culturale din acest oraş.

Reprezentări grafice ce includ aspecte din viaţa de zi cu zi a proprietarilor mormântului şi scene religioase sunt sculptate pe pat, iar la fiecare capăt al acestuia este înfăţişat un sacerdot, în stilul zoroastrismului, o veche religie persană. Lotuşi, în stil budist, pot fi, de asemenea, remarcaţi printre sculpturi.

Patul oferă informaţii pentru cercetarea tehnicilor de sculptură din dinastia Sui şi are o importantă semnificaţie pentru studiul dezvoltării, evoluţia formei şi utilizarea ierarhică a paturilor din piatră în interiorul mormintelor din China, a notat Jiao.

Kong Deming, directorul Institutului menţionat, a declarat că un bărbat pe nume Qu Qing a fost aşezat pe patul funerar, alături de soţia sa. Epitafele dezvăluie identitatea cuplului şi detalii din viaţa sa.

Inscripţiile oferă noi dovezi utile pentru studiul dezvoltării caracterelor chinezeşti, dar şi cu privire la caligrafia din timpul dinastiei Sui, a precizat Kong.

Potrivit acestuia, familia Qu a trăit în regiunea Longxi, situată în prezent în provincia Gansu. Regiunea era o secţiune importantă pe Drumul Mătăsii şi, prin urmare, a fost influenţată de culturile din Europa, Asia de Vest şi Asia Centrală.

(210104) -- ZHENGZHOU, Jan. 4, 2021 (Xinhua) -- A staff member checks a white marble bed uncovered from a tomb dating back to the Sui Dynasty (581-618) in Anyang, central China's Henan Province, Dec. 24, 2020. Archaeologists have discovered a 1,400-year-old tomb containing a white marble bed in central China's Henan Province, where elements of both Buddhism and a Persian religion have been found. The brick tomb dating back to the Sui Dynasty (581-618) was found in Long'an District in the city of Anyang, said Jiao Peng, director of the excavation department under the city's research institute of cultural relics and archaeology. The bed provides material information for the study of carving techniques in the Sui Dynasty, and is of great significance to the study of the development, the shape evolution and the hierarchical use of stone beds inside tombs in China, said Jiao. The institute began excavating the tomb in April 2020, and more than 120 items including stoneware and earthenware have been uncovered. (Xinhua/Li An)

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul chinez al apărării a refuzat o întâlnire cu șeful Pentagonului

Suedia a detectat două nave care se aflau în zonă când cele două cabluri submarine au fost tăiate în Marea Baltică

Viral pe net: un fermier chinez scapă la limită de atacul unui tigru siberian

45 de opozanți din Hong Kong, condamnaţi la închisoare în cel mai mare proces privind legea securității naţionale impusă de China

Partenerii noștri