Live

Cercetătorii au vindecat şoareci de laborator care sufereau de alcoolism 

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

O echipă de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Scripps a anunţat că a descoperit o modalitate de inversare a dependenţei de alcool a şoarecilor de laborator ţintind anumiţi neuroni din creierele acestora cu raze laser, o schimbare pe care aceştia au asemănat-o cu „acţionarea unui întrerupător”, relatează Agerpres citând Science Alert.

„Ceea ce este atât de interesant în legătură cu aceste constatări este că faptul am reuşit să controlam motivaţia de a consuma alcool la indivizi dependenţi în mod sever prin acţionarea unui întrerupător”, a declarat pentru Digital Trends Olivier George, profesor în cadrul Scripps.

„Prin implantarea fibrei optice adânc în creier şi pornirea unui laser ce inhibă în mod specific aceşti neuroni am putea reduce dramatic consumul de alcool şi simptomele fizice ale renunţării”, a explicat specialistul.

Va mai fi nevoie de timp, însă, până la dezvoltarea unui nou tratament uman derivat, imediat din această cercetare, ale cărei concluzii au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

Cu toate că cercetătorii Scripps sunt optimişti cu privire la viitorul studiului, ei au avertizat că ar putea dura decenii până când tehnologia va putea fi testată pe oameni.

„Această muncă necesită utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, care nu sunt aprobate încă pentru a fi utilizate pe oameni, aşa că poate dura 15 până la 30 de ani până când vom avea alcoolici cu implanturi cerebrale care îi vor ajuta să îşi controleze pofta”, a precizat Olivier George.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vinul spumant, tot mai cumpărat în ultimii ani. „Românul a învățat să îl consume, de la micul-dejun până la cină”

De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni. Femeile, mai longevive decât bărbații. Explicațiile specialiștilor

Posibilă schimbare de strategie. Dronele ucrainene au atacat peste noapte patru fabrici de alcool din Rusia

Cercetători din Cluj dezvoltă o metodă revoluționară de înţelegere a activităţii creierului

Partenerii noștri