Cercetătorii au descoperit un nou factor care crește riscul de infarct sau AVC
Dacă trăiți aproape de aeroport sau de autostradă, cel mai probabil veți avea probleme cardiovasculare. Un nou studiu spune că zgomotele puternice din jurul nostru ne cresc riscul de infarct și atac cerebral.
Amenzi mai mari pentru vecinii gălăgioși
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Motoare turate, claxoane de mașini, decolări și aterizări de avioane. Sunt sunete pe care unii dintre noi le aud zilnic. Și le pot pune viața în pericol pentru că amplifică activitatea acelei zone din creier responsabilă cu răspunsul la stres. Din această cauză, apare și o inflamare a vaselor de sânge. Ceea ce îi face de cel puțin trei ori mai predispuși la un infarct sau un AVC, spun cercetătorii americani.
Ei au realizat studiul pe 500 de subiecți cu o vârstă medie de 56 de ani, care la început nu aveau probleme de inimă. În următorii cinci ani, 40 dintre ei au suferit un astfel de eveniment cardiovascular.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News