Live

Cele mai ciudate descoperiri: De ce bărbații în vârstă au urechile mai mari

Data actualizării: Data publicării:

Și cercetătorii spun lucruri trăsnite. Ba mai mult, există și o alternativă amuzantă a premiilor Nobel: anual sunt premiate cele mai ciudate descoperiri din diverse domenii.

Premiul Ig Nobel pentru medicină a fost acordat unor neurologi francezi care au măsurat nivelul de dezgust. Cercetătorii spun că au analizat activitatea cerebrală pentru a vedea care este limita la care oamenilor li se face rău din cauza brânzeturilor.

Iar la întrebarea: de ce bărbații bătrâni au urechile mai mari, un doctor britanic a găsit răspunsul câștigător: pentru că gravitația le întinde.

James Heathcote, cercetător: „Este imposibil să ne imaginăm aceste urechi uriaşe la bărbaţi tineri, aşa că sigur au crescut! Urechile cresc în medie cu 2 milimetri pe an.”

Oamenii de știință italieni au fost și ei premiați: au descoperit că mulți gemeni identici nu se deosebesc atunci când privesc imagini cu ei.

Premiul Ig Nobel pentru pace a fost câștigat de o echipa de cercetători din Elveția, Canada, Olanda și Statele Unite. Oamenii de știință au remarcat că persoanele care cântă la un instrument tradițional din Australia pot scapă de sforăit și de sindromul de apnee în somn.

Că să fie pe deplin amuzant, câștigătorii au venit îmbrăcați în pijamale!

Hohote de râs au stârnit și laureații premiului Ig Nobel pentru economie: au cercetat în ce măsură un om care intră în contact cu un crocodil viu va deveni un împătimit al jocurilor de noroc.

Câștigătorii pot ține un discurs de cel mult un minut. Dacă îl depășesc sunt mustrați de o fetiță.

Premiile Ig Nobel sunt acordate din anul 1991 celor mai amuzante, ciudate şi inutile descoperiri. În fiecare an există 10 "premianți", iar ceremonia se desfășoară în cadrul universității Harvard cu o săptămână înainte de decernarea adevăratelor premii. Trofeele sunt înmânate chiar de laureați ai premiilor Nobel. Măcar cu asta se pot lăudă câștigătorii, căci trofeul este pe măsură descoperirilor.

-Primesc şi bani?

-10 trilioane de dolari!

-10 trilioane de dolari?!

-Da, 10 trilioane!

-Trilioane?! 10?! Dolari americani?

-Dolari din Zimbabwe!

Asta înseamnă mai puțin de un dolar american, spre deosebire de laureații adevăratelor premii Nobel, care au primit în acest an în jur de un milion de dolari!

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii au aflat că o țară a intrat de partea kosovarilor în ”războiul” cu România și nu s-au abținut: ”Fără nicio rușine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premiul Nobel pentru Fizică 2024. John Hopfield şi Geoffrey Hinton au câștigat pentru munca lor asupra rețelelor neuronale artificiale

Începe săptămâna în care sunt decernate premiile Nobel. Care sunt cele cinci lucruri de știut despre ele

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureații din acest an vor fi anunțați între 7 și 14 octombrie

Suedia: Sala Albastră, transformată în centru de vaccinare

Partenerii noștri