Alimentul comun care ne poate înjumătăți riscul de a face demență
Ciupercile ne înjumătăţesc riscul de a face demenţă mai târziu în viaţă. Ca să ajungem la aceste rezultate, este important să le consumăm în fiecare săptămână.
Ciuperci otrăvitoare, la mănăstire
Care sunt cele mai bune ciuperci?
Sicrie „eco” din ciuperci
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Studiul a fost realizat de cercetătorii din Singapore vreme de şase ani, pe mai bine de 600 de participanţi de peste 60 de ani. Ei spun că două porţii de ciuperci gătite, adică echivalentul a 300 de grame consumate în fiecare săptămână, reduc la jumătate riscul unei tulburări cognitive uşoare la o vârstă înaintată.
Pacienţii cu această afecţiune au pierderi de memorie, nu se pot concentra şi nu se mai prea pot exprima. De vină este un nivel scăzut al unui antioxidant pe care organismul nostru nu-l poate produce singur. Poate fi, însă, obţinut din alimente, iar cele mai bogate sunt ciupercile. Chiar şi o cantitate mai mică poate avea efecte benefice, spun oamenii de ştiinţă.
Nu contează soiul, dar este important să avem grijă de unde le cumpărăm şi cum le gătim.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News