Live

A fost identificat un factor genetic asociat dependenţei de alcool

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Un factor genetic ce poate influenţa dependenţa oamenilor de alcool a fost identificat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, conform unui studiu publicat recent în jurnalul Molecular Psychiatry, citat de Agerpres.

Un grup de cercetători chinezi de la Universitatea din Fudan a studiat împreună cu oameni de ştiinţă din Suedia nivelul de metilare pe probe de ţesut cerebral uman.

Unele modificări ale expresiei genice pot conduce la un consum necorespunzător de alcool şi la dependenţă. În urma analizelor ADN ale eşantioanelor, cercetătorii au identificat o regiune metilată diferit, numită DMR-DLGAP2, asociată cu dependenţa de alcool.

Pacienţii dependenţi de alcool prezentau niveluri reduse de metilare în DLGAP2. Rezultatele sugerează că DLGAP2 poate fi o interfaţă pentru factori genetici şi epigenetici ce controlează consumul de alcool şi dependenţa.

Tulburarea asociată consumului de alcool (Alcohol Use Disorder - AUD) este o boală cronică recurentă, cu simptome primare constând în consum compulsiv de băuturi alcoolice şi dependenţă, se arată în studiu.

Cercetările ulterioare îşi propun dezvăluirea mecanismului dependenţei de alcool şi ar putea ajuta la îmbunătăţirea diagnosticării şi a tratamentului administrat, a notat unul dintre semnatarii studiului, Liu Yun, de la Universitatea din Fudan.

Gena DLGAP2, prezentă îndeosebi la nivelul sistemului nervos este, de asemenea, legată de autism şi boala Alzheimer.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A devenit oficial aliatul nostru împotriva României!" Anunțul făcut de presa din Kosovo, la două zile după decizia UEFA

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Românii vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

„Calul troian” din învățământul britanic: De ce este China mărul discordiei în alegerea noului cancelar al Universității Oxford

Ministrul chinez al apărării a refuzat o întâlnire cu șeful Pentagonului

Partenerii noștri