Live

Casa Albă anunță primul ordin executiv al administrației Biden pentru reglementarea inteligenței artificiale

Data publicării:
Joe Biden cere Congresului, în special, să adopte o legislație privind confidențialitatea datelor, a spus Casa Albă. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Casa Albă a anunțat luni primul ordin executiv semnat de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, prin care se iau măsuri mai ample privind inteligența artificială (AI), încercând să se sporească siguranța, protejând consumatorii, oamenii din câmpul muncii și grupurile minoritare de riscurile asociate tehnologiei, transmite Reuters.

Un ordin executiv cere ca dezvoltatorii de sisteme AI care prezintă riscuri pentru securitatea națională, economia, sănătatea publică sau siguranța SUA să împărtășească rezultatele testelor de siguranță cu guvernul SUA, în conformitate cu Actul privind producția de apărare, înainte ca acestea să fie lansate publicului.

De asemenea, îndrumă agențiile să stabilească standarde pentru acele teste și să abordeze riscurile chimice, biologice, radiologice, nucleare și de securitate cibernetică aferente, potrivit Casei Albe.

Ordinul a provocat răspunsuri mixte în sectorul privat

Ordinul este cel mai recent pas al administrației de a stabili parametrii în jurul AI, deoarece obține câștiguri rapide în capacitate și popularitate într-un mediu cu reglementări limitate până acum. Dar acest ordin a provocat un răspuns mixt din partea sectorului privat.

IBM a spus într-o declarație că ordinul „trimite un mesaj critic: că AI folosită de guvernul Statelor Unite va fi AI responsabilă”.

NetChoice, o asociație comercială națională care include platforme tehnologice majore, a descris ordinul executiv drept o „listă de dorințe pentru birocrație AI”, care va sfârși prin a „înăbuși noi companii și concurenți de la intrarea pe piață și va extinde semnificativ puterea guvernului federal asupra inovaţiei."

Noul ordin, care urmează să fie dezvăluit la un eveniment luni după-amiază, depășește angajamentele voluntare asumate la începutul acestui an de către companii de inteligență artificială precum OpenAI, Alphabet și Meta Platforms, care s-au angajat să marcheze conținutul generat de AI pentru a face tehnologia mai sigură.

Ca parte a acestui ordin anunțat, Departamentul de Comerț va „elabora îndrumări pentru autentificarea conținutului și marcarea acestuia” pentru etichetarea articolelor care sunt generate de AI, pentru a se asigura că comunicările guvernamentale sunt clare, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Casa Albă spune că acest ordin cuprinde „cel mai puternic set de acțiuni”

Adjunctul șefului de cabinet al Casei Albe, Bruce Reed, a numit ordinul, care analizează și confidențialitatea, discriminarea locuințelor și deplasarea locurilor de muncă, ca „cel mai puternic set de acțiuni” pe care le-a întreprins orice guvern pentru a asigura securitatea AI.

„Este următorul pas într-o strategie agresivă de a face totul pe toate fronturile pentru a valorifica beneficiile AI și a atenua riscurile”, a spus el într-un comunicat.

Grupul celor șapte țări industriale va conveni luni un cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială, potrivit unui document G7.

Un înalt oficial al administrației, care a informat reporterii înainte de dezvăluirea oficială a ordinului, a respins criticile conform cărora Europa a fost mai agresivă în reglementarea AI decât Statele Unite.

Oficialul a spus că ordinul executiv are forță de lege, iar Casa Albă a considerat că acțiunea legislativă din partea Congresului este, de asemenea, necesară pentru guvernarea AI.

Biden cere Congresului în special să adopte o legislație privind confidențialitatea datelor, a spus Casa Albă.

Kamala Harris va participa la summitul AI din Marea Britanie

Oficialii americani au avertizat că AI poate spori riscul de părtinire și încălcări ale drepturilor civile, iar ordinul executiv al lui Biden încearcă să rezolve acest lucru, solicitând îndrumări proprietarilor, programelor de beneficii federale și contractorilor federali „pentru a împiedica folosirea algoritmilor AI pentru a exacerba discriminarea”. ", a spus comunicatul.

Ordinul solicită, de asemenea, dezvoltarea de „cele mai bune practici” pentru a aborda daunele pe care AI le poate cauza angajaților, inclusiv concedierile, și necesită un raport privind impactul pe piața muncii.

Vicepreședintele Kamala Harris va participa la un summit global AI în Marea Britanie săptămâna aceasta. China este, de asemenea, de așteptat să fie reprezentată la această întâlnire găzduită de premierul britanic Rishi Sunak.

Marea Britanie va reuni reprezentanți ai companiilor de inteligență artificială, lideri politici și experți, în perioada 1-2 noiembrie, pentru a discuta despre riscurile prezentate de AI, cu scopul de a construi un consens internațional cu privire la dezvoltarea sa în siguranță.

Sunak a spus că doar guvernele ar putea aborda riscurile prezentate de inteligența artificială, o tehnologie despre care a spus că ar putea face mai ușoară construirea de arme chimice sau biologice, să răspândească frica și, în cel mai rău caz, să scape de controlul uman.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Administrația Biden pregătește ultimul pachet de ajutor militar dedicat Ucrainei. Ce include acesta

Cum au încercat consilierii lui Joe Biden să ascundă declinul mintal al președintelui SUA

Rusia anunță că Ucraina a lansat zece rachete occidentale asupra sa. Care a fost ținta atacului

Casa Albă spune că Trump trebuie să mențină progresele făcute de Biden cu China în reducerea deceselor din cauza fentanilului în SUA

Partenerii noștri