Vehiculele viitorului intră în producţie: Primul zbor cu taxiul zburător - VIDEO
Transportul în comun aşa cum îl ştim s-ar putea schimba radical, mai devreme decât ne-am aştepta. În Noua Zeelandă, un taxi zburător a făcut cu succes primul său zbor, iar gigantul Volkswagen a anunţat că va începe în curând producţia unui autobuz şcolar inteligent, care nu are nevoie de şofer.
Luptă în industria auto
Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila
Copilul supranumit „calculator uman”. Povestea băiatului de 10 ani din Constanța, campion la aritmetică mentală
Alegeri SUA 2024. S-a deschis prima secție de votare
Criză de muncitori în construcții. Șantierul unde lucrează oameni din 4 județe, ca să ridice 100 de blocuri
DIGI Spania îi ajută pe cei afectați de inundațiile catastrofale
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Surse: PNL vrea să-l pună premier pe Ilie Bolojan după alegerile prezidențiale
Operaţiunea „Ghost Gun”
Acest moment istoric poartă numele Cora. Este un taxi zburător care promite să facă uitate minutele lungi pierdute în ambuteiaje.
Eric Allison, inginer: Spre deosebire de maşinile de pe şosele, (Cora, n.r.) merge în linie dreaptă şi nu trebuie să oprească la semafor. Cora se poate autopilota, nu ai nevoie de permis de conducere.
Taxiul zburător este visul unuia dintre fondatorii gigantului IT Google, Larry Page. Vehiculul-minune are două locuri, se ridică până la aproape o mie de metri altitudine şi poate să zboare cu viteză de 180 de kilometri pe oră. Are şi multe alte avantaje...
Eric Allison, inginer: Cora este sută la sută electrică, iar asta însemnă zero noxe. Întocmai ca un elicopter, Cora decolează vertical aşa că nu are nevoie de o pistă sau un aeroport. Spre deosebire însă de un elicopter, Cora este extrem de silenţioasă.
Aparţia mijloacelor de transport în comun zburătoare nu înseamnă că vehiculele clasice devin istorie. Din contră, producătorii tradiţionali încearcă să ţină pasul cu noile provocări. Gigantul auto german Volkswagen anunţă că începe curând producţia de serie pentru autobuzul şcolar inteligent.
Matthias Muller, preşedinte Volkswagen: Toate funcţiile sunt automate. Este un vehicul inteligent şi foarte uşor de manevrat. Nu are nevoie de volan, cabină pentru şofer sau pedale.
Botezat Sedric, invenţia poate fi chemată prin apăsarea unui buton şi este un vehicul electric, deci prietenos cu natura. Volkswagen estimează că autobuzul şcolar inteligent va putea fi dat în folosinţă în marile oraşe cel târziu peste şapte ani.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News